0 kommentarer

Efter dig af Jojo Moyes

af d. 14. marts 2016
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

399

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4193-1

Originaltitel

After you

 

Der er nu gået 18 måneder siden Will valgte at begå assisteret selvmord, men for Louisa er sorgen stadig massiv. Hun kæmper for at komme videre og for at finde en ny mening med livet. Dagene tilbringer hun med at arbejde som servitrice i en trist irsk pub i lufthavnen. Nætterne tilbringer hun alene i sin triste lejlighed i selskab med en flaske hvidvin. Men en nat går det helt galt. I en blanding af fuldskab og forskrækkelse falder hun ned fra fjerde sal og kommer slemt til skade. Ulykken bringer en masse med sig. Hun får igen kontakt med sin familie og starter i en sorggruppe sammen med en række andre mennesker, som hver især er strandet i livet efter et stort tab. Hun møder Sam, som hun indleder et forsigtigt og skrøbeligt forhold til. Og sidst men bestemt ikke mindst, ringer en forvirret og utilpasset teenagepige på hendes dør…

“Efter dig” har ligget ulæst på mit sengebord siden en gang i efteråret, hvilket bestemt ikke skyldes, at lysten ikke har været der til at tage hul på bogen. Det skyldes heller ikke manglende tid eller at bogen er blevet skubbet om bag i køen af andre bøger. Tværtimod skyldes det angst. Angst eller måske snarere frygt for, at bogen ikke kunne leve op til forgængeren.

“”Dig før mig”, som er titlen på forgængeren, er uden sammenligning en af mine største læseoplevelser nogensinde. Det er en bog, som til stadighed sidder dybt i mig. Jeg kan fortsat blive helt rørt, når jeg tænker på handlingen.  Netop derfor har jeg været meget tilbageholdende med at tage fat på denne bog af angst for at få spoleret denne fantastiske læseoplevelse.

Kunne “Efter dig” så måle sig med forgængeren? Det korte, enkle svar er NEJ, det kunne den ikke! Desværre! Måske skyldes det mine høje forventninger? Måske skyldes det ”forbandelsen” som ofte er forbundet med at skrive den svære 2’er? Jeg ved det ikke. Men faktum er, at “Efter dig” slet ikke er ombefattet af samme magi og fortryllelse som etteren. Handlingen tryllebinder ikke læseren på samme måde, så man helt glemmer tid og sted.

MEN når det er sagt, vil jeg sige, at “Efter dig” bestemt er en dejlig bog, som du burde unde dig selv at læse. Det er på mange måder en fantastisk bog, som i vanlig Moyes stil er yderst velskrevet og godt bearbejdet.  Det er ikke uden grund, at Moyes bøger sælger så godt er blevet oversat til en lang række sprog.

Hvis bogen havde været skrevet som en selvstændig bog med nye hovedpersoner og uden øvrige referencer til forgængeren, så havde den fået fem store stjerner af mig 🙂

Lån bogen på Biblioteket.dk

Bedømmelse
Karakter