0 kommentarer

More than words af Jill Santopolo

af d. 2. januar 2021
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2019

ISBN

978-0-593-08365-9

Udgave

1.

 

Nina Gregory er opvokset i lampelys og aviser fordi hendes far ejer Gregory Foundation og et fornemt hotel; han er blevet rigere efter han arvede efter sin far. Nina er blevet opdraget til at være en god repræsentant for familien, under omkvædet “du er da smartere end det”. De havde en leg hvor de prøvede at forestille sig, hvad det værste avisoverskrifterne kunne sige. Hendes mor døde da hun var 8 år, og siden har det været ‘far og datter’. Faren lider af kræft som er relapset, så Nina ved at han ikke har lang tid at leve. Hendes ven er Tim, de har kendt hinanden altid, men siden faren blev syg er de begyndt som par; hendes far er meget positive overfor det. Tim’s far, TJ er Nina’s far’s bedste ven, og de driver forretningen sammen.

Det forventes at Nina skal overtage forretningen, derfor har hun taget en handelsuddannelse i stedet for at læse spansk, som hendes mor. For øjeblikket arbejder hun som taleskriver for en politiker, Rafael, som prøver at blive valgt som New Yorks næste borgmester. Fra det øjeblik de mødes er der en stærk tiltrækning mellem dem, Nina undertrykker det, for det er ikke hvad der forventes af hende.

Nina’s netværk af venner er begrænset, udover hendes far, Tim og hans forældre, er det 2 veninder fra skole dagene, men de fortæller hinanden alt.

Efter farens død finder Nina ud af at hendes far var langt fra det glansbillede, hun havde fået indpodet: om hendes forældres ægteskab, morens familie, forretnings ting. Alt det gør at Nina begynder at tage sit liv op til revision: hvem er hun? Hvad vil hun i livet? Hun begynder i en alder af nogle og 30 år den frigørelse og udvikling de fleste af os gør som teenager. Det kan Tim ikke lide og bliver meget chokeret da Nina fortæller ham, at hun ikke vil have ham til at afløse TJ som går på pension.

I bogen følger vi Nina’s tankegang og overvejelser.

For mig er dette en bog om hvordan man ikke skal opdrage ens børn, de er nødt til at have frihed til at blive sig selv og have lov til at tage fejl.

Ideen at karakterisere mennesker som poesiformer synes jeg er virkelig morsom, derfor 4 stjerner.

Bedømmelse
Karakter