0 kommentarer

Jeppe drømmer om at surfe af Jeppe Thomsen

af d. 23. august 2020
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2020

ISBN

978-87-93709-70-6

Udgave

1

 

Følg dine drømme og elsk det du laver

JA JA JA! Den her børnebog er så vigtig og bør læses af alle.

Den er vigtig for de uskyldige børn, der kort efter barndommens tid med leg får frataget deres ønsker og drømme og i stedet bliver belært, at man som ‘en rigtig voksen’ skal have et bevis i hånden og have et 8-til-16-job.

Den er vigtig for de forvirrede unge i gymnasiet, der forsøger at følge med i livets ræs, hvor alt handler om at score høje karakterer, studere på de anerkendte akademiske uddannelser og komme ud på arbejdsmarkedet – gerne i en ung alder.

Den er vigtig for (for)ældre, der inddirekte presser deres unge til at kæmpe for et mål, der slet ikke er den unges drøm.

 

26årige Jeppe Thomsen er både forfatteren og hovedpersonen i denne bog. Vi følger Jeppe, der elsker at surfe. Han har surfet i mange lande og er nu på vej til Hawaii for at dyrke sin hobby i de blå bølger. Jeppe i sit rette element ude på vandet med sit surfboard, og smilet forbliver på hans ansigt dag efter dag, mens solens stråler varmer hans krop. En dag opdager Jeppe, at han ikke har flere penge tilbage, og med trist mine vender han tilbage til kolde Danmark. Han ser nogle børn på den danske strandkant – lege og lade som om, at de surfer. Jeppe får en idé! Han kan undervise børn i at surfe – så kan han surfe hele dagen og samtidig tjene penge. Sammen med hans gode ven Nicklas opstarter han en surf-skole for børn, og da først deres lille skole får mediedækning, bliver de hurtigt populære i hele landet. Jeppe har opstartet sin egen surfskole og lever af sin hobby. Han fulgte sin drøm og tjener nu penge ved at gøre netop dét, han allerbedst kan lide at lave.

 

Smukt illustreret bog med tegninger og tekst på hver side. Farverige billeder og korte sætninger der er passende til højtlæsning for de yngste og en god læs-let bog for de ældre børn. Forfatteren Jeppe Thomsen fulgte selv sin drøm, og er i dag ejer af en surfskole, surfbutik og nu også debuteret som forfatter til en børne- og ungdomsbog.

At nå toppen behøver ikke nødvendigvis kun at være ved at terpe de tunge akademiske bøger og få et bevis i hånden. Man kan også følge sin passion og få drømmen til at gå i opfyldelse.

Hvor der er vilje (og en god ven som Nicklas), er der vej.

 

Anmelderbog.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter