0 kommentarer

Dragons of Autumn Twilight – Krøniker bind 1 af Margaret Weis & Tracy Hickman

af d. 4. marts 2018
Info
 
Sideantal

570

Udgivet

2016

ISBN

978-87-588-1417-9

Originaltitel

Dragons of autumn twilight - oversat af Anders Westenholz

Udgave

3. udgave 1. oplag

 

Dragonlance serien blev skabt tilbage i 80’erne. Tracy Hickman og hans kone Laura fandt på serien, efter at have spillet rollespillet Dungeons & Dragons. Margaret Weis kom med som forfatter, og serien rummer over 190 bind. Jeg var godt med i slutfirserne, købte både ‘Krøniker’ og ‘Legender’, som dengang udkom i 12 bind. Tellerup har for et par år siden genudgivet historierne, som de egentlig blev udgivet oprindeligt på amerikansk, nemlig i 6 flotte bind, der rummer begge serier. Mine egne eksemplarer er desværre forsvundet, så tak til Tellerup for disse udgivelser!

“Dragons of Autumn Twilight” foregår i fantasilandet Krynn. 6 gamle venner mødes efter at have været adskilt i 5 år. De samles i ‘Det sidste hjemsteds kro’ i den smukke by i træerne, Solace. Det er et helt klassisk D&D party med et par krigere, en troldmand, en halvelver og en gnaven, men hjertevarm, dværg. De kastes hovedkuls ud i et heftigt eventyr, da de på kroen møder to barbarer, hvor den ene har en magisk stav, som fjenden for alt i verden vil have fat i.

Jeg var helt opslugt af historien igen, selvom jeg kun huskede brudstykker fra tidligere. Der er fart over feltet for vores helte, der bliver udsat for de mærkeligste oplevelser. Dejligt at opleve, at en serie jeg var vild med for 30 år siden, stadig holder vand! De her bøger vil være total guf for rollespillere, folk der elsker ‘Game of Thrones’ eller bare eventyr i det hele taget. Man fornemmer klart Tolkiens indflydelse i baggrunden, men her er der mere action og troldmænd der rent faktisk kan fyre en fireball af (ikke altid på de mest heldige tidspunkter)!

Historien er spændende og godt fortalt. Der er både noget at grine af og noget at gyse over, og intensiteten holdes hele vejen igennem, da der hele tiden lurer en mistanke om forræderi i baggrunden. Især er troldmanden Raistlin en spændende person, som man ikke helt ved, hvor man har. I bedste D&D stil skal han hver dag hvile og læse i sin ‘galdrebog’ (rædselsfuldt udtryk) for at genopfriske sin trolddom.

Hvis man ikke er så heldig at være med i en rollespils gruppe, så er det her det nærmeste man kommer eventyret. Der findes selvfølgelig også fremragende pc spil som ‘Baldurs Gate’ og ‘Icewind Dale’, et par gode tidsrøvere!

Bogen blev i øvrigt filmatiseret i en aldeles rædselsfuld tegnefilm, som man bør holde sig langt fra. Til gengæld vil serien egne sig godt som TV serie, som førnævnte Game of Thrones.

Hvert kapitel er indledt med en smuk illustration udført af Valerie Valusek.

Her er en god oversigt over bøgerne, så man kan læse dem i rigtig rækkefølge.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter