0 kommentarer

Oprør af Suzanne Collins

af d. 29. april 2012
Info
 
Sideantal

413

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-07458-1

Originaltitel

Mockingjay

Udgave

1.udgave

 

Efter den hæsblæsende spænding i bog 1 og 2 er det lidt af en skuffelse at læse 3. bog i serien om The Hunger Games. Det er ikke fordi den er virkelig dårlig, men sammenlignet med de 2 andre virker den meget rodet og meget sløv i betrækket, hvilket er enormt ærgerligt for det er nu revolutionen folder sig ud.

Vi følger stadig Katniss, denne gang i de underjordiske gange af distrikt 13, hvor et politisk spil om oprør mod hovedstaden er i fuld spil. Præsident Coin fra 13, vil gerne have Katniss til at spille rollen som Mockingjay – frihedskæmperen og rebellen – men Katniss har svært ved at slippe alle de døde hun har på samvittigheden, Peeta som hun ved holdes fanget og sikkert torteres i hovedstaden og så har hun jo aldrig været god til at være, hvad alle andre ville at hun var. Distrikt 12 er væk, bombet til aske og størstedelen af indbyggerne er døde. Revolutionen er gået i gang, sider skal vælges og strategier skal lægges. Desværre er størstedelen af de tilbageværende helte tæt på at gå fra forstanden.

Det var rart at få afsluttet serien men selve fortællingen i bog 3 er ikke oppe til den standard der limede mig til de andre bøgerne og det er ærgerligt. For selv om det er lejlighedsvist spændende så virker det lidt som om forfatteren undervejs tabte idéen på gulvet.

Bogen er læst på engelsk (Mockingjay, Scholastic Inc. 2010)

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter