0 kommentarer

Tordenstorm / Zombiens bid af Lasse Bo Andersen

af d. 4. marts 2018
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2018

ISBN

978-87-999953-3-2
978-87-999953-4-9

 

For de 8-11 årige zombie-entusiaster er Lasse Bo Andersens ”Zombie Splatter: Efterskælv” et absolut must. Bøgerne er actionfyldte, humoristiske og tilpas uhyggelige, til at man bliver fanget ind i universet og sluger hvert bind (endda som voksen læser 🙂 ).

”Efterskælv” er fortsættelsen til LBA’s serie ”Zombie Splatter”. Vi følger de samme hovedpersoner: Tom, Johnny, Emma, Lisa og Rebecca, som i forrige serie endte med at blive reddet i sidste øjeblik, og nu befinder sig i sikkerhed i en militærlejr.

Men Tom har sneget sig med på en mission ud til zombiefabrikken. Missionen endte i kaos, og han og sergenten Martin er nu på flugt gennem skovens trækroner, mens zombierne følger dem på jorden, og en skovbrand er ved at komme ud af kontrol.

I lejren har Johnny og Lisa overtalt obersten, som reddede deres liv i sidste serie, til at drage på en uautoriseret redningsaktion. Det lykkes dem at snuppe en helikopter, men undervejs flyver de lige ind i et voldsomt uvejr. Samtidig har lejrkommandanten skumle planer. Han får sine soldater til at bringe en zombie ind i lejren. Men hvad har det med Rebecca og Emma at gøre?

LBA har selv illustreret bøgerne med bloddryppende sort/hvide tegninger holdt i en enkel streg men fulde af liv (eller måske snarere død). Historien fortælles i overskuelige kapitler med korte og klare sætninger, men stadigt i et stemningsmættet sprog og med masser af gys men heldigvis også humor.

”Kødæderen var kommet stavrende ud af underskoven. Netop som Tom klatrede op i træet. Han troede, at han var hurtigere end den. Men hans forslåede krop var for langsom. Og zombien havde fået fat i ham. Lige over Tom hang Martin på maven hen over en gren. Han havde fat i Toms ene arm. Martin hev og trak i ham.
– For helvede, Tom! Jeg kan næsten ikke holde dig, stønnede han. – Skal du absolut spjætte sådan?
– Den selvdøde kødgnasker vil sgu ikke slippe mig! skreg Tom.
Zombien hvæsede og rakte sin frie hånd op efter Tom. Den bed ud efter ham. Men den havde endnu ikke haft held til at sætte tænderne i ham. Tom så ned på den. Han fik en idé og tog sigte. Da zombien næste gang åbnede munden, hamrede Tom sin fod hårdt ned i gabet på den. Kødæderens underkæbe brækkede af med en ækel lyd. Stumper af pilrådne tænder fløj rundt. Og zombiens underkæbe faldt slapt ned på brystet af den.” (Tordenstorm s. 19)

”Tordenstorm” og ”Zombiens bid” er henholdsvis bind 3 og 4 i ”Efterskælv”, så forhåbentlig er der stadig mange gode læsestunder tilbage. Det er dog klart en fordel at begynde læsningen med bind 1, da man ellers kommer for hovedkulds ind i historien.

Lån Tordenstorm og Zombiens bidBibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter