0 kommentarer

Top Dog af Jens Lapidus

af d. 5. marts 2018
Info
 
Sideantal

440 sider

Udgivet

2018

ISBN

978 87 7146 922 6

Originaltitel

Top Dogg - oversat af Agnete Dorph Stjernfelt

Udgave

1. udgave

 

Hæsblæsende action fra Sveriges bedste thrillerforfatter. Drømmen om Folkhemmet forvandles til et mareridt af bandemord, narkokriminalitet, pengevask, politiovergreb, voldtægt – you name it, dude.

“Top Dog” er tredje og sidste selvstændige bind i en voldsom serie om et over- og underklasse-Sverige, som begge går benhårdt efter guldet, og som bestemt ikke deler deres idealistiske politikeres visioner om et retfærdigt og klasseløst velfærdssamfund.

Jens “Snabba Cash” Lapidus, tidligere forsvarsadvokat i den dyre ende, skriver troværdigt og indlevet, uanset om vi befinder os blandt landets megarige elite eller blandt de ultravoldelige gangstertyper med anden etnisk baggrund. Man tror på dem alle sammen, og man afskyr dem.

Forsvarsadvokaten Emelie og eksgangsteren Teddy trues af mystiske mørkemænd, der vil gøre alt for at hindre dem i at trænge til bunds i en gammel bortførelsessag, der endte med flere døde. Der er tråde til et klamt misbrug af unge piger på en gammel herregård og til indflydelsesrige klienter i det kyniske advokatfirma Leijon. Og måske helt ind i politiets egne rækker.

Samtidig kæmper Teddys nevø, gangsterspiren Nikola, for at komme ud af en eskalerende kriminalitet. Men da hans bedste ven myrdes for øjnene af ham, er der i hans æreskodeks kun én vej frem: Øje for øje. Men hvem stod egentlig bag mordet, og hvem kan Nicko overhovedet stole på?

Festpigen Roksy og hendes ven Z falder over et kolossalt parti forrygende designerdrug, der over night gør dem til The Shit blandt Stockholms pengestærke party animals. Men måske skulle de lige have tænkt på, at nogen faktisk ejede the funny stuff. Nogle grumme fyre.

Mod slutningen vikles alle tråde sammen i en lunte, der leder direkte hen i en uhyre eksplosiv krudttønde. Det er vanvittigt spændende, om end ikke en dyt sandsynligt. Take it away, Lapidus.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter