0 kommentarer

Doktor Moreaus ø af H.G. Wells

af d. 27. november 2007
Info
 
Sideantal

139

Udgivet

1986

ISBN

87-414-4572-4

Originaltitel

The island of Doctor Moreau

 

“Dr. Moreus Ø” handler om den skibbrudne Edward Prendick der ad omveje lander på en fjern stillehavsø, hvor de indfødte er skrækindjagende og uhyggelige udseende væsener.
Øens “Hersker” “Guru” eller hvad man kan kalde ham er en Doktor Moreau, som Prendick til at starte med ikke lige genkender, men lidt efter lidt alligevel genkender som en videnskabsmand der måtte flytte fra hjemlandet grundet sine biologiske eksperimenter.
Da det står klart for Edward Prendick, hvem dr. Moreau er, forsøger han at flygte. Han kan dog ikke komme væk fra øen og der går ikke lang tid før at han er i doktor Moreaus varetægt igen.
Roman fortælles i jeg – form, hvor det naturligvis er Edward Prendrick vi følger. Historien stille og roligt frem, hvor vi følger Prendricks iagttagelser, og da handlingen rigtig kommer op i omdrejninger er man som læser godt fanget ind, og læser sidste halvdel, hvor Dr. Moreaus begynder at miste kontrollen over sine skabninger, nærmest i en mundfuld.

Dr. Moreaus Ø blev oprindeligt udgivet i 1896, og det er tankevækkende et tema som: Når videnskaben mister kontrollen” stadig er lige så aktuelt den dag i dag. Det er selvfølgelig også derfor at man som læser lader sig rive med, da romanen lige så godt være skrevet i 2007.

De fleste kender H. G. Wells som forfatteren der skrev: “Den usynlige mand” og “Klodernes Kamp” og specielt den sidste minder Dr. Moreaus Ø en del om i fortællerstilen.

Det er lille god roman på 140 sider, og den kan anbefales, hvis man er til lidt smågysende og tankevækkende science fiction.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter