0 kommentarer

Doktor Kold og eventyrspejlet af Bo Skjoldborg

af d. 6. september 2018
Info
 
Sideantal

131

Udgivet

2018

ISBN

9788793389342

Udgave

1. udgave

 

Så er Doktor Kold og vennerne Milo, Tråd og June atter på banen, og denne gang får de hjælp af Robin Hood. Det sker i tredje selvstændige bind i Milo & Tråd -serien, af Bo Skjoldborg (1966) “Doktor Kold og eventyrspejlet”.

Doktor Kold har opfundet et eventyrspejl, som han vil forære til byen, så det kan tiltrække turister. Det er et magisk spejl som giver folk mulighed for at træde ind lige midt i eventyret, og hvem har ikke lyst til det. Men tingene går ikke helt som planlagt. Da Karl skal vise sine venner den fantastiske opfindelse, springer Robin Hood ud af spejlet sammen med en pose fuld af guld og ædelstene. Karls onde broder Jack opdager posen og stikker af med alle rigdommene. Det bliver starten på en jagt, der ikke er for sarte sjæle.

Lige som den forrige bog, er det en sjov og farverig fortælling, med masser af aktion og fart over feltet. Personligt synes jeg det er en sjov ide at flette de gamle eventyr ind i en ny verden, og samtidig få figurerne til at bidrager til handlingen på en god måde. Endnu engang en velskrevet bog, som både oplæser og barn får en god oplevelse ud af. Så jeg og mine børnebørn ser frem til nr. 4 i serien.

Bogen egner sig til oplæsning fra 6 år og som selvlæsning fra 8 – 11 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter