0 kommentarer

Happy Ending af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

af d. 6. september 2018
Info
 
Sideantal

211

Udgivet

2016

ISBN

978 87 02 19651 1

Udgave

1. udgave

 

Elvira Gregersen, 39, arbejder som telefondame og værtinde på et bordel på Vesterbro. Mens de udenlandske piger giver kunderne lækker massage med happy ending (!), forlyster Elvira sig med cremede chokolader, ostedryppende junkfood og alskens andre delikatesser. Munden står aldrig stille på den 148 kg tunge madamme.

I dagtimerne bruger Elvira al sin iboende kreativitet på at fuppe systemet til at give sig permanent pension, så hun aldrig mere skal tænke på at arbejde. Desværre sender den lillahårede sagsbehandler hende i stedet på et nyt rehabiliteringstilbud med det lallende navn HOPLA – Humor, Optimisme, Participation, Livsglæde og Anerkendelse. Elvira tager ikke nederlaget pænt; det er “skæbnen, der skraldgriner højt og triumferende ad mig.”

Ud over konstant at fylde kroppens depoter er Elviras eneste mission i livet at forsørge og agere reservemor for sin tvillingebror, Sixten, der er håbløs stiknarkoman. Som en anden gennempryglet hund dukker han op i søsterens ydmyge halvanden værelses Nordvest-lejlighed, når han er sulten, mangler penge eller det, der er værre. Uanset hvor groft han udnytter hende, udviser Elvira en grænseløs offervilje. Man aner, at de to sårede søskende har en ond fortid til fælles.

Den opmærksomme læser sidder allerede med fingeren oppe. Elvira og Sixten – er det ikke…? Jow-jow, det er det nemlig: Tilføj Madigan og Sparre, så befinder vi os pludselig midt i en af det 19. århundredes mest romantiske og tragiske kærlighedsaffærer mellem en yndefuld linedanser og en dristig dragonløjtnant. Mere sørgmuntert drilske navne kunne de to uheldige søskende næppe have fået.

Vi følger Elvira igennem et orgie af roulader, ostepops, pizzaer og colaer, mens hun passer telefonerne på bordellet, er til zumbadunkende HOPLA-timer og tænker tilbage på en forlist barndom med en mor, der døde alt for tidligt, og en far og en bror, der på forskellig vis gjorde sig afhængige af den lille pige. En uskønne dag forsvinder thailuderen Candy sporløst, og sammen med hendes trofaste og sært galante kunde, Kluden, går Elvira nu på jagt.

”Happy ending” er en rigtig hyggespreder. På én gang sjov og uendeligt trist og hele vejen igennem grotesk underholdende. Og voldsomt velskrevet – som altid, når Anne-Sophie Lunding-Sørensen sidder ved tasterne. Måske kammer den sproglige generøsitet over, når nyskabelserne “flødeskumskagesvimmel” og “læbestiftssmilende” optræder i samme sætning, men pyt. For meget af det gode er – skønt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter