0 kommentarer

Happy familiy af Anne-Sophie Lunding-Sørensen

af d. 7. september 2018
Info
 
Sideantal

216

Udgivet

2018

ISBN

978 87 02 26618 4

Udgave

1. udgave

 

Hvorfor drikker Jeppe? Hvorfor spiser Elvira? Misbrug har altid en årsag, og den skal som regel findes i en dunkel fortid med svigt og overgreb.

Elvira er altid velskrivende Anne-Sophie Lunding-Sørensens aparte heltinde i Happy-serien, hvor vi med ”Happy Family” er nået til bind 2. Og underholdningsværdien er stadig i top. Forfatteren har fundet en formel, der virker, og den holder hun klogeligt fast i. Humor og action i socialklasse 5.

148 kg tunge Elvira har skiftet tjansen som telefondame på et bordel ud med rollen som udlejer af værelser til letlevende damer. Det er hendes gamle arbejdsgiver, Køster, bestemt ikke tilfreds med. Og han er en farlig herre, på én gang kynisk kriminel og – renskuret politimand!

Elviras tvillingebror, stiknarkomanen Sixten, ser ud til at være på vej op til overfladen, og ham og hans kæreste, den tynde, er af forskellige årsager vilde for at se mere til Elvira. Det er den tyndes hund, Tarzan, også: En gigantisk, glubsk narkomanhund med gabet fuld af spidse tænder.

Elvira kæmper fortsat en indædt kamp mod systemet, sin lillahårede sagsbehandler og Psykologen for at komme på førtidspension og slippe for nogen sinde mere at tænke på arbejdsmarkedet. Hvorfor kan de ikke bare lade hende være i fred med hendes elskede pizzaer, fritter, chokoladekiks og alskens andre lækkerier, der frister så meget, at hun ofte må op mere end én gang hver nat for at stille den glubende appetit…?

Det kan alt sammen lyde parodisk – og er det på sin vis også – men Anne-Sophie Lunding-Sørensen har en ægthed og en solidaritet i sin tone, som gør læseoplevelsen mere flertydig. Denne gang får vi også et reelt spændende drama om en kinesisk knægt på flugt fra fæle landsmænd, for hvem et liv ikke tæller mere end en skål ris i stærk sovs.

Elvira beslutter modstræbende at hjælpe den lille kineser og viser dermed mere menneskekærlighed og åbenhed over for fremmede end sine xenofobiske medborgere. Og det er en ikke uvæsentlig pointe for forfatteren. Happy-serien er forrygende velskabt underholdning med en kerne af nobelt samfundssind.

Der er en 3’er på vej – og en tv-serie. Det skal blive en fest.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter