0 kommentarer

Døden venter af Linda Castillo

af d. 1. november 2015
Info
 
Sideantal

358

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93166-94-3

Originaltitel

The Dead will tell

Udgave

1. udgave

 

Linda Castillo har gjort det igen! Skrevet en rigtig god amish-krimi !
Prologen sparker benene væk under læseren og historien er skruet rigtig godt sammen. Siderne vender sig selv, og som med de foregående bøger i serien, er sproget letflydende og oversætteren har gjort et godt stykke arbejde. Blot er det lidt ærgerligt med den manglende korrekturlæsning – det er ikke ligegyldigt om man skriver løkke eller lykke.
En bande unge mænd laver indbrud hos en amishfamilie, der er kendt for at have penge liggende i en kagedåse. Under indbruddet skyder gerningsmændene manden i familie og lukker børnene nede i kælderen og bortfører moderen. Den 14-årige storebror bryder ud fra kælderen for at redde sin mor, men det lykkes ikke, og da han vender tilbage til huset er det i brand og de små søskende indebrænder. Man finder aldrig moderen og heller ikke gerningsmændene.
En tragisk begyndelse på historien, der 30 år senere bliver aktuel igen, da en række mennesker findes dræbt på bestialsk vis. I tiden op til drabene har de modtaget trusler og nogle har set spøgelser omkring deres hus.
Politichef Kate Burkholder, der selv stammer fra amishmiljøet, kommer på sagen og snart viser det sig, at der er tråde tilbage til den gamle forbrydelse. Kate opsøger den overlevende søn og stykke for stykke får hun samlet det grusomme puslespil, og først til allersidst går det op for Kate og læseren, at hun har at gøre med en særdeles hævngerrig og kynisk morder, der lever efter devisen øje for øje og tand for tand.
Undervejs i bogen hører vi også om Kates kærlighedsliv med kollegaen John Tomasetti, hvis kone og børn få år tidligere er blevet myrdet. John biver udfordret over alle grænser, da den, der myrdede hans familie bliver løsladt fra fængslet – og Kate må parallelt med opklaringen af hendes egne mordsager, lade John finde sin egen vej til at gøre op med fortiden.
Rigtig god underholdning – og ret godt klaret af Linda Castillo, at hun kan holde dampen oppe i denne hendes 6. amish-krimi. Jeg glæder mig allerede til den næste.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter