0 kommentarer

Freakshow: De falske freaks af Nicole Boyle Rødtnes og Ellen Holmboe

af d. 1. november 2015
Info
 
Sideantal

160

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7105-960-1

Originaltitel

Freakshow - De falske freaks

Udgave

1.udgave

 

Hvordan er det at være den eneste normale i en familie af freaks og hvordan er det at være en freak?

Denne bog er den første af en serie på 4 af Boyle Rødtnes og Holmboe, som handler om en helt almindelig dreng ved navn Norm og hans familie af freaks, der står bag et cirkus. Hans søster Ariel er en havfrue, hans mor var født uden ben og hans far agerer som cirkussets stærkeste mand. Hans familie er vild med at finde nye freaks og adoptere dem og Norm er den eneste normale. Det gør at det er ham, der bliver sat til at reklamere for deres show inde i byen, da et nyt show er kommet til byen og en dag oplever han noget helt specielt:

”Så vendte kattepigen sig mod de andre. Hun smilede, mens de overfaldt hende med spørgsmål, og flere små børn fik lov til at røre hendes hale.

”Wow, den er ægte!” sagde en lille pige. ”Er du født med den?”

Katja rystede på hovedet.

”Nej, den har jeg fået lavet. Hos Freak Factor kan man få lavet de vildeste ting.” ”

Norm fornemmer hurtigt at der er problemer undervejs og det bliver bestemt ikke bedre, da hans søster forsvinder ind imellem. Ariel er ikke altid glad for at være en havfrue og har fundet ud af, at hun selv kan køre ind til byen i en rullestol. Her møder hun Lucas, som ikke i første omgang ser hendes hale, men som inviterer hende på en date. Men alt går ikke helt som det skal, da hun tager ind for at reklamere i byen for første gang med Norm:

””Slip så! ” Hun hev halen til sig i et hårdt ryk, der fik baljen til at tippe. Og i et kæmpe plask trillede hun ud midt på torvet.

Folk sprang tilbage, mens vandet skvulpede til alle sider. Folk gloede bare, mens hun forsøgte at skubbe sig op at sidde, men skvattede rundt på de glatte sten.”

Det værste af det hele var at Lucas nåede at se hende der på byens torv og selvom han er glad for freaks, så trækker han alligevel lidt i land, da han ser hendes hale. Men er det muligt at blive normal for hende ved at stifte bekendtskab med Freak Factor?

Holmboe og Boyle Rødtnes har her skabt en fantastisk start på en interessant serie, hvor almindelige mennesker kan blive freaks og omvendt. Med Norm og Ariel i fokus ser vi begge sider af sagen og da jeg havde læst denne første bog, ville jeg ønske, at jeg allerede havde kunnet læse dem som barn. Kapitlerne er korte, så den er perfekt til de yngre læsere – både som godnathistorie og til at læse selv. Jeg glæder mig allerede til at læse den næste i serien, da man endnu ikke helt ved, hvad der kommer til at ske med Norm og Ariel, og jeg glæder mig til at se hvad Boyle Rødtnes og Holmboe ellers udsætter dem for. For hvad vil man helst? Passe ind i mængden eller være noget helt unikt i sig selv som man er født?

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter