0 kommentarer

Det lange løb af David Park

af d. 28. april 2022
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

106

Udgivet

2021

ISBN

978 87 7151 677 7

Originaltitel

A Run in the Park - oversat af Signe Lyng

Udgave

1. udgave

 

For alverdens sofakartofler, der alt for længe har forpuppet sig med en pose chips, en pakke Snøfler og remoten – og er blevet en anelse tunge i siddemuskulaturen – findes der en verdenskendt træningsmetode, som kan bringe dem tilbage i loopet blandt alle de fitte, slanke og selvtilfredse individer, der dominerer gade- og mediebilledet.

C25K … Couch to 5 kilometres … Fra sofa til 5 km.

Metoden går i al sin gribende enkelhed ud på at starte med små, overkommelige intervaller – 1 minuts løb, 2 minutters gang, om igen – og i løbet af 9-10 uger langsomt øge løbedistancerne, indtil det til sidst er muligt at klare 5 kilometers løb uden pause. Og det virker!

Den rutinerede irske forfatter David Park har fået den hyggeligste lille hverdagshistorie ud af forestille sig en gruppe meget forskellige mennesker, der samles omkring en C25K. Hver med deres helt egen motivation for at gennemføre projektet.

Der er den ældre, alt for tykke revisor Maurice, hvis kone er død, og hvis datter og barnebarn ikke rigtigt gider ham. Han vil i form for at få overskud til at blive en troværdig støtte for datteren, der bor sammen med en voldelig sjuft. Men fastfooden trækker…

Der er Cathy, hvis mand er løbet med en smartere model, og hvis datter og barnebarn bor i Australien. Hun vil gerne møde en ny mand, men synes måske nok, hun burde stramme sig lidt op først. Desværre er den nydelige Maurice konstant for forpustet til at snakke.

Der er det kommende ægtepar Brendan og Angela, som gerne vil løbe sig rigtigt flotte, inden der skal tages bryllupsbilleder. Men hvorfor skal Brendan absolut løbe foran med den hurtige, kvindelige brandmand?

Og så er der den syriske flygtning Yana, der løber for at holde de triste tanker om den afdøde storebror fra livet. Hun er ikke meget for at åbne sig for de andre på holdet, for folk i vesten behandler sjældent fremmede særlig venligt.

Kortromanen “Det lange løb” er læst på en aften, og man hygger sig hele vejen over målstregen. Det er ikke revolutionerende stor litteratur, men mindre kan sagtens gøre det – lidt lige som med de mål, vi alle sætter os for at forblive på omgangshøjde med vores omgivelser.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter