0 kommentarer

Den sindssyge polak af Lotte Hammer og Søren Hammer

af d. 11. oktober 2014
Info
 
Sideantal

406

Udgivet

2014

ISBN

978-87-02-14974-6

 

En turbåd kæntrer i Københavns Havn – 21 personer findes døde. 16 af dem er japanske børn. 4 af de voksne var ikke druknede men myrdede. En betjent var deriblandt. Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen sættes på sagen og hurtigt kobles det med “en-ikke-sag”, som nu ændrer status.

Opklaringsarbejdet omkring turbåden viser sig at være yderst kompliceret. Og forbindelser til tidligere udsendte soldater i Bosnien sammenholdes med oplysninger fra “ikke-sagen”. FE (Forsvarets Efterretningsvæsen) træder pludselig ind på banen og nogle amerikanere viser interesser i sagen og dens opklaring – men hvem og hvorfor?

Konrad Simonsen og hans hold arbejder grundigt og må inddrage andre internationale efterretningsselskaber i arbejdet. Det er som et løg hvor lagene efterhånden pilles af og nye former nye erkendelser viser sig. Mange mennesker fra vidt forskellige miljøer kommer forbi Konrad Simonsen og det politiske miljø gennem ministre og statsapparatet bliver også inddraget. Det bliver uklart om det er som med- eller modspillere i sagen.

Romanen beskriver et hektisk forløb koncentreret på få dage med grundigt efterforskningsarbejde og internationale spillere. Krig og kærlighed, magt og afmagt – denne roman har det hele. Blød og hård, enfold og stort menneskekendskab – ja læseren bliver holdt om og holdt fast.

Romanen er nr. 5 med Konrad Simonsen og hans team.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter