0 kommentarer

Den givne dag af Dennis Lehane

af d. 20. juli 2011
Info
 
Sideantal

659

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7955-756-7

Originaltitel

The given day

 

Dennis Lehane er opvokset i Boston og har boet der hele sit liv. Det er også Boston der danner kulisse i hans forfatterskab, her hjemme er han nok især kendt for “Mystic River” og “Shutter Island” der begge filmatiseret.
”Den givne dag” er hans ottende roman og første del af en trilogi hvor vi følger den sorte arbejdsmand Luther Lawrence og den irske politimand Danny Coughlin.
Luther er en retskaffen mand, men han har i selvforsvar skudt nogle gangstere og må flygte fra sin sit hjem og sin gravide kone i Tusla Oklahoma op til Boston. Her kommer han i arbejde hos den Irske familien Coughlin. Luther bliver ven med den ene af sønnerne Danny der arbejder som politimand til en ussel løn for en lang dags hårdt slid.
Tiden er 1919 og fagforeningerne lurer i kulissen sammen med korruptionen og der lægges ingen fingre imellem. Det er en rå tid med strejker og anarki flankeret af alkohol politikken og et begyndende FBI, selv baseball spillet er råddent hvilket kommer frem da Chicago White Sox bevidst taber til Cincinnati Reds.
Ved at skildre tiden gennem en sort og en hvid familie og samtidig kryddere med “rigtige” personer har Dennis Lehane kreeret en fantastisk krønike som trods sine mange sider give mig lyst til at læse mere. En yderst velskrevet bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter