0 kommentarer

Den klareste Stjerne af Marian Keyes

af d. 27. maj 2010
Info
 
Sideantal

431

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7079-030-7

Originaltitel

The brightest Star in the Sky

 

Bogens handling udspiller sig i huset Star Street nr. 66 i Dublin. Fortælleren flyver gennem Dublins gader og huse, smutter gennem taget og glider ned i en stue. Personerne i huset kan ind imellem mærke fortælleren, men ikke se den. Med andre ord er det en slags ånd, som først til slut afslører sit formål med at hjemsøge huset. Imens gætter man – er det en “ond ånd” (døden?) eller en “god ånd”? Bogen starter ved dag 61 – og tæller ned til dag 0 – hvad denne nedtælling betyder, får vi også først svar på sidst i bogen.

I huset bor bogens hovedpersoner:
Katie – bogen starter på hendes 40 års fødselsdag. Katie arbejder for et pladeselskab og har til opgave at tage sig af de musikere, der skal optræde i Irland.
Lydia bor til leje i et kosteskab af et værelse hos 2 unge polske mænd. Hun er taxachauffør, og en temperamentsfyldt ung dame, der ikke lader sig koste rundt med.
Maeve og Matt, et tilsyneladende lykkeligt par, som tilbringer aften efter aften i en sofa foran TV, mens de spiser kager, som hver dag gør en god gerning og hver aften noterer “Dagens tre velsignelser” i en bog – men ”ånden” fornemmer, at noget er helt galt.
Jemima, en gammel dame, der giver gode råd, og hendes hund, Grum, som er udstyret med egne tanker og meninger.

Og så er der 2 hovedpersoner mere, som ikke bor fast i huset: Conall, der i starten er Katies kæreste, og Fionn, Jemimas plejesøn, der for en tid er flyttet ind hos Jemima, mens han laver TV-optagelser til et haveprogram. De 2 mænd sværmer om opgangens kvinder, og der er masser af romantik og både forelskede og sårede hjerter i huset.

Det er en sød og romantisk fortælling. Og det er en sjov ide at lade en “ånd” fortælle historien, dette muliggør at man kan bevæge sig frit rundt i huset sammen med fortælleren. Vægge, lofter og afstande er ingen hindring. Man får i løbet af bogen et rigtig godt indtryk af bogens hovedpersoner, og kommer til at holde af husets beboere. Jeg var godt underholdt, og synes Marian Keyes skriver godt – en god bog inden for sin genre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter