0 kommentarer

Bombaygryde af Jens Blendstrup

af d. 20. juli 2011
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1380-8

 

Finurlig, spøjs og særdeles god og indholdsrig læseoplevelse.

Leif spiller Matador med sin far. Det har han gjort så ofte før, men lige netop dette spil, viser sig, at få helt uventede konsekvenser for Leif. Han taber, hvilket han også har prøvet før. Men som spillets vinder, bestemmer Leifs far, at Leif skal ind som soldat – til trods for, at han tidligere har trukket frinummer. Faktisk har hans far allerede aftalt det hele med marineinfanteriet på Bornholm, og der er ingen vej udenom.

Leif står derfor pludselig overfor 12 måneder der vil komme til at vende fuldstændig op og ned på hans liv og hans verden.

Jens Blendstrup skriver både sjovt og hyggeligt, men samtidig med stor dybde. Og selv om man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet af den måde det er beskrevet på, da Leif går fuldstændig op i limningen og ender på militærpsykiatrisk afdeling, er der en meget fin føling med hele forløbet. Det er både sjovt, og gravalvorligt på samme tid. Det samme gør sig gældende, når vi får Leifs mere eller mindre vanvittige familie præsenteret. Det er nogle meget specielle karakterer vi møder der. Men midt i alt vanviddet og midt i alt det sjove, formår Blendstrup alligevel, at få karaktererne til at hæve sig over papiret, og fremstå på en måde, så man som læser, tror på dem.

Der er i ”Bombaygryde” lagt op til mangen et godt grin, og en ikke ringe mængde eftertænksomhed. Og det er faktisk ret godt gået.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter