0 kommentarer

Dage af Dorthe Nors

af d. 20. juli 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

82

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1428-7

 

Minimalt, og kæmpestort.

Dorthe Nors har begået en fantastisk lille bog. 82 korte sider, hvoraf der kun er tekst på ca. halvdelen, resten er illustrationer – små minimalistiske stregtegninger, der supplerer teksten på fremragende vis.

En kvinde har mistet en kærlighed. Og nu skriver hun lister. Små, korte og præcise lister, om det der rører sig i dagene. Listerne er nummererede, og særdeles kortfattede. Alligevel formår forfatteren, at få utroligt meget indhold på bogens få sider. For det er ikke så meget listerne, som det vi fornemmer bag dem, der danner historien. Den ældgamle historie, hvor mand møder kvinde, mand forlader kvinde, og kvindes liv falder sammen. Og når man sådan er blevet væltet omkuld, bliver man nødt til at forholde sig til de små ting. De små ting man kan rumme og overskue, og så bygge verden op igen.

1. Hård vind fra øst, og alting lugtede af Skåne, Halland og Blekinge.
2. Ryddede op på min opslagstavle,
3. løb en tur gennem Søndermarken, gennem kirkegårdene, for det er forår nu, og det er meget svært at være lykkelig til tiden, og sjældent at noget går efter fortjeneste, men det er forår nu.
4. Tog noter, der siden kan vise sig nyttige, og alting er uvist, men stille.
5. Tænkte på dem, man godt må kunne lide, dem, man ikke må kunne lide, og dem, man så godt kan lide alligevel, men aldrig siger noget om.
6. Gik mine hemmeligheder efter i sømmene.

. og sådan fortsætter listerne over den hverdag der skal stables på benene, efter at være faldet fra hinanden. Og det er ganske enkelt, og ganske fremragende.

Jeg faldt tilfældigt over bogen en dag jeg var på biblioteket efter noget andet. Og da jeg har deltaget i et kursus hvor Dorthe Nors underviste i skrivningens ædle kunst, blev min nysgerrighed vakt, og bogen røg med i stakken. Hvor er jeg glad for at tilfældet sådan kan gribe ind i det, der ellers ikke var meningen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter