0 kommentarer

Den du ikke ser af Mari Jungstedt

af d. 4. august 2008
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2006

ISBN

978-87-7055-828-0, 978-87-7055-084-0

Originaltitel

Den du inte ser

 

Så har vi endnu en krimiforfatter af kvindekøn fra Sverige. De kan da ikke blive ved med at fostre den ene glimrende kvindelige forfatter efter den anden. Jo det kan de. “Den du ikke ser” lever til fulde op til alle de forventninger, man kan have til en god krimi. Der er en stille og rolig kriminalkommissær, en journalist samt nogle lokale beboere og betjente på Gotland, som man godt kunne forestille sig som gennemgående figurer i flere fremtidige romaner fra samme hånd.

Vi befinder os som nævnt på Gotland og en ung kvinde findes myrdet med en økse på en øde strand. Hendes trusser er stoppet i munden på hende, men hun har tilsyneladende ikke lidt seksuel overlast. Man følger historien dels med Kriminalkommissærens øjne, dels med en venindes og med en journalists øjne.

Kort tid efter dukker det næste lig op og endnu et, tilsyneladende er det den samme morder, der er på spil. Det er lige i starten af feriesæsonen og da beboerne på Gotland på det nærmeste lever af turister, kan det ikke gå stærkt nok med at få fundet gerningsmanden.
Bogen er spændende og godt skrevet, så jeg kan kun give den mine bedste anbefalinger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter