0 kommentarer

Den døende dandy af Mari Jungstedt

af d. 24. oktober 2014
Info
 
Sideantal

333

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-611-8

Originaltitel

Den döende dandyn

 

En vinterkold morgen bliver liget af den anerkendte kunsthandler Egon Wallin fundet hængende dinglende fra en port i Visby ringmur.

Anders Knutas og hans kolleger fra den lokale politistation finder hurtigt ud af, at selv om Wallin på overfladen levede et pænt, succesfuldt og lykkeligt liv, så var han i færd med at forlade sin kone gennem tyve år, sælge galleriet og villaen på Gotland. I al hemmelighed havde han forberedt sin forsvinden ned til mindste detalje. Hvor var han på vej hen og hvorfor?

Da det verdensberømte maleri “Den døende Dandy” bliver stjålet fra Stockholms kunstmuseum, viser tyveriet at have forbindelse til mordet på Wallin.

Journalisten Johan Berg går som altid sine egne veje i forsøget på at opklare sagen før politiet. Men ved hans indblanding sætter han sit forhold til kæresten Emma og deres lille datter Elin på spil.

Plottet er veldrejet og tilpas finurligt til, at man som læser ikke uden videre kan spotte, hvem der står bag ugerningerne og hvad motivet er. Spændingen er til stede uden dog på noget tidspunkt at være så intens, at man bare ikke kan lægge bogen fra sig fordi man bare må vide, hvad der herefter sker.

Undertegnede har ikke tidligere læst noget af Mari Jungstedt men kunne alligevel sagtens følge med i handlingen, ikke mindst fordi der hyppigt bliver refereret til hændelserne i de forrige bøger i serien.

Bogen er meget velskrevet og det er tydeligt at Mari Jungstedt har brugt meget tid på research forud for bogen, hvilket giver bogen et godt historisk islæt. Handlingen er utvunget og historien glider let af sted.

Alt i alt en god og læsevenlig kriminalroman som takket være de mange små og korte afsnit er lige til at gå til. De mange korte afsnit giver historien et godt flow og et hyppigt skift imellem bogens hovedpersoner, hvilket fungerer rigtig godt.

Den døende Dandy er fjerde bind i krimiserien om Anders Knutas og resten af hans stab, men bogen kan sagtens læses som en selvstændig roman.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter