0 kommentarer

Kuffert af Ditte Steensballe

af d. 24. oktober 2014
Info
 
Sideantal

45

Udgivet

2002

ISBN

87-595-1885-5

 

For nyligt landede digtsamlingen “Kuffert” hjemme hos mig, og jeg begyndte med det samme at læse digtene.

Jeg ville egentlig ønske, at jeg ikke havde læst bogen, for digtene i samlingen virkede temmelig konfuse for mig; langt de fleste af digtene er skrevet således, at læseren har svært ved at finde hoved og hale i dem. Man kan sige, at den røde tråd i digtsamlingen er manglende sammenhæng og dårlig anvendelse af sproget. Med dårlig anvendelse af sproget mener jeg, at forfatteren sammensætter ord til sætninger, der ikke giver mening – og forståelsen af digtene ryger derfor fløjten.

Hvis man skal fremhæve nogle af de emner, som digtene handler om er det livet, forventninger til andre mennesker og om at blive voksen i en fortravlet verden. Emnerne er pakket ind i et billedsprog, der ikke gav den store mening for mig; det var ganske enkelt en kende for langhåret for mig.

Læsningen af digtene er dog ikke en ubetinget dårlig oplevelse, for der var enkelte digte imellem, der var udmærkede. Det ændrer dog ikke på, at “Kuffert” ikke er i nærheden af at ramme min egen personlige litterære hitliste.

Digtene er desværre forglemmelige, konfuse og for langhårede, og derfor lander jeg på to små stjerner for denne digtsamling.

Måske en belønning på en enkelt stjerne havde været mere på sin plads.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter