0 kommentarer

Den afskyelige mand af Maj Sjöwall og Per Wahlöö

af d. 14. november 2004
Info
 
Sideantal

205

Udgivet

1971

ISBN

978-87-7053-059-0

Originaltitel

Den vedervärdige mannen från Säffle

 

Den 7. bog i serien “Roman om en forbrydelse”. Igen en blændende godt skrevet kriminalroman af det store svenske forfatterpar.
En tidligere politimand ligger alvorligt syg på et hospital i Stockholm og en morder bryder ind og skærer næsten kroppen over på ham med en bajonet (for en sikkerheds skyld skærer han også halsen over på ham).
Hvem er morderen og hvorfor slå politibetjenten ihjel, når han alligevel ville dø inden for kort tid?
Martin Beck og hans team bliver sat på sagen, og langsomt afdækkes ofrets fortid, både som privatperson og som politimand. Det viser sig at han har været en meget ubehagelig person som betjent, grænsende til det sadistiske. Han var meget lidt afholdt blandt kollegerne, bortset fra en lille klike, og der var utallige klager over hans embedsførelse. Alle klager blev afvist, tilsyneladende fordi de ansatte i det svenske politi dækkede over hinanden i misforstået kollegialitet.
Man følger selvfølgelig opklaringen af mordet, og især Martin Becks tanker om det svenske samfund generelt og politiet i særdeleshed. Igen må det konstateres, at det meste politiarbejde er et sejt og langt træk, der er ingen hurtige løsninger.
Selvom bogen foregår i 60-erne, er den absolut stadig aktuel og anbefalelsesværdig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter