0 kommentarer

Wiener Ringen af Jens Henrik Jensen

af d. 14. november 2004
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2004

ISBN

978-87-21-02336-2

 

I det danske farvand ud for Anholt ligger der et vrag af et gammelt fragtskib, og skjult af dette ligger der en tysk ubåd kaldet U770. Denne ubåd er ukendt af offentligheden, og om den er der underbyggede påstande, som kunne tyde på at den indeholder nazi-guld.

Wienerringen er en hemmelig nazistisk organisation der blev stiftet umiddelbart efter krigen.
Organisationen har medlemmer højt placeret i det politiske system, hvis hovedformål det er i det skjulte at påvirke udviklingen i Europa. Hvilket gøres værst ved at udfører terrorhandlinger i forskellige lande, og få det til at se ud som om det er indvandrere der står bag.

Monica Haldemann er agent for det tyske efterretningsvæsen og er gået undercover i det nynazistiske miljø. På denne mission får hun fat i oplysninger der bringer hende i overhængende livsfare.
Den sidste gruppe af hovedpersoner består af fem dykkervenner, som har fået et tip om den sunkne ubåd, og i håb om at score en hurtig gevinst, beslutter sig for i al hemmelighed at udforske den.

Wienerringen udkom i 1997 og er forfatterens debut. Den er smækfyldt med intriger, korruption og blodtørstige nazister, og blander man så denne virkelighed med en flok glade drenge på eventyr efter lidt naziguld er der simpelthen dømt drama både over, og ikke mindst, under vandet, og det sidste så man glemmer at trække vejret.

Det er i ordet bedste betydning en rigtig drengerøvsthriller.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter