0 kommentarer

Cirkeline bliver til af Hanne Hastrup

af d. 15. september 2018
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3757-6

Udgave

4. udgave, 1. oplag

 

På nettet beskrives Cirkeline som ”en af dansk børnekulturs mest elskede figurer igennem flere generationer”. Jeg kunne ikke være mere enig i dette udsagn og husker selv, hvor begejstret jeg selv var for den lille pige med den prikkede kjole og sorte, stride hår da jeg selv var barn.

”Cirkeline bliver til” er den første bog i serien om Cirkeline (det havde den skarpsindige læser nok allerede gættet ud fra bogens titel).

Bogen starter ved, at en tegner sidder ved sit skrivebord og tegner kruseduller og ved et tilfælde får tegnet et rundt ansigt, sort strithår, en rød kjole med sorte prikker og småbitte fødder. Cirkeline er født.

Cirkeline er så lille, at hun bruger en tændstikæske som seng.
Da hun er så lille har hun også venner, der ikke er særlig store, nemlig musene Frederik, Ingolf, Musse, Susse og lille Sofus, som læseren også introduceres for i denne korte, men meget dejlige børnebog.

Cirkeline og musene har det sjovt sammen; de spiller klaver, om vinteren tegner de og bygger en snemus udenfor, om sommeren sætter de røde drager op, laver cirkus eller spiller teater iført lilla masker. Når Cirkeline og musene skal til og fra tegnerens hus, hvor de bor kører de hjem i en rød legetøjsbil og hvis de skal rigtig langt væk flyver de i en blå flyvemaskine så musenes halstørklæder er lige ved at falde af halsen.

”Cirkeline bliver til” introducerer læseren til Cirkeline og hendes venner og viser hvad pigen og hendes muse-venner bruger dagene på.

Dette er en meget sød og underholdende børnebog med rigtig fine illustrationer. Denne udgave af ”Cirkeline bliver til” egner sig bedst til meget små børn fordi der næsten ingen tekst er, men til gengæld er der mange farvestrålende og fine tegninger, som denne anmelder er meget begejstret for.

”Cirkeline bliver til” er en klassiker inden for dansk børnelitteratur og den formår stadig at glæde og underholde børn og barnlige sjæle. Jeg har selv genlæst bogen som voksen sammen med min datter og min niece og vi er alle tre meget glade for lige netop denne bog, der fortsat er en favorit for os alle sammen.

5 stjerner får bogen med på vejen, det er børnelitteratur, der stadig har sin berettigelse og stadig formår at begejstre og charmere sit publikum.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter