0 kommentarer

Mormor og Plet af Eric Hill

af d. 16. september 2018
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2014

ISBN

9788711335772

Originaltitel

Spot and his Grandma (på dansk ved Julie Rotne)

Udgave

2. udgave, 2. oplag

 

Bøgerne om Plet er en serie af illustrerede børnebøger om den gule hund Plet, der stadig er en hvalp, der er nysgerrig på sine omgivelser.

En af bøgerne i denne serie hedder ”Mormor og Plet”.

Plets forældre skal ud, og derfor kommer Plets mormor over for at passe Plet indtil forældrene kommer hjem igen.

Mormor-hunden foreslår Plet, at de lægger puslespil mens forældrene er ude. Plet synes det er en fremragende ide, men de kan ikke finde puslespillet fordi det er væk. Mormor og Plet leder derfor i hele huset efter det, bl.a. i gangen, i kosteskabet og under den grønne lænestol af stof, der står inde i stuen. Under lænestolen er der bingo, her finder de puslespillet, som de begynder at lægge, men ikke før Mormor-hunden har lavet sig en kop the og Plet har fået mælk og kiks, for det var meget hårdt og tidskrævende, at lede efter det forsvundne puslespil.

Efter at have lagt puslespil bliver Plet væk fra sin mormor og den gule mormor-hund er derfor nødt til at lede efter Plet i hele huset, blandt andet i kosteskabet under trappen og i haven, hvor hun dog kun finder en blå fugl, der kigger skævt til hende.

Tilbage i huset springer Plet frem, han har med vilje gemt sig for sin mormor for at drille hende lidt. Mormor-hunden synes, at Plet er god til at gemme sig og det var heldigt, at Plet selv sprang frem, for hans forældre kommer ind af hoveddøren lige efter, at Plet er blevet fundet igen.

Da Plets forældre er kommet ind tager mormor-hunden hjem igen, men ikke før hun har lovet, at hun gerne vil passe Plet igen en anden gang.

Bogen om Plet og mormor er hurtigt læst. Der er flere billeder end der er tekst, så bogen er sikkert mere egnet for mindre børn, der gerne vil have læst en historie højt af deres forældre.

Denne anmelder synes, at bogen om Plet og mormor er rigtig udmærket, overskuelig, underholdende og let at komme igennem. Illustrationerne er fine, men selve historien er egentligt bedre end illustrationerne er. Der går lidt for meget gul hund i billederne, jeg savner måske lidt mere spræl end bare store billeder af gule hunde.

Alt i alt en fin og sød børnebog, som jeg godt vil anbefale andre forældre at læse højt for de mindre børn i familien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter