0 kommentarer

Den blå drage 4 – Rosas mor får kræft af Ry Kristensen

af d. 30. maj 2019
Info
 
Sideantal

38

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93756-06-9

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Så er ‘Den Blå Drage’ tilbage. Med bind fire i rækken.

Fjerde bog er som de andre en direkte fortsættelse og selv hvis man ikke har læst de tidligere, kan man sagtens læse denne. Der er super fine illustrationer som gør bogen rigtig hyggelig og nem at forstå.

Denne gang er det Blås veninde Rosa, som har et problem. Hendes mor er blevet syg og Rosa må derfor få lov at slippe for at lave lektier. Det er der nogen i klassen som ikke kan forstå, og til at starte med er det også svært for Blå at forstå hvorfor Rosa ikke er glad for at se ham. De er jo bedste venner. Men Blå får talt med sine forældre og finder ud af at når Rosa er så ked af det, så skal man nogen gange være venner på en anden måde. Og Blå får da også Rosa i tale igen, og de får snakket om at Rosa er bange for at hendes mor skal dø. Rosas mor har fået kræft og det er svært for Rosa at være i skole, da hun er bange for hvad der sker når hun ikke er hjemme. Da en af de andre i klassen begynder at drille Rosa, bliver Rosa meget vred…

Mere vil jeg ikke afsløre, for der skal også være noget til læserne ude bag skærmen. Men jeg vil sige at det er en bog som kan hjælpe børn til at få snakket om, hvordan man behandler hinanden når nogen er kede af det. Det er en bog der kan skabe debat og den vil være rigtig fin både at læse med sit barn, men også til skolebrug i de mindre klasser.
Skal barnet selv læse den anbefales den til aldersgruppen 8-9 år svarende til 2-3 klasse. Men er også yderst velegnet til højtlæsning.

Man får en børnebog som er værd at læse, nem for alle at forstå, en bog der kan gøre man nemmere kan snakke sammen om sygdom og sidst men ikke mindst en bog som det er hyggeligt at læse både sammen og hver for sig. God fornøjelse!

 

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter