0 kommentarer

China Lake af Meg Gardiner

af d. 14. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

391

Udgivet

2009

ISBN

978-87-21-03293-7

Originaltitel

China Lake

 

China Lake er en lille by langt ude i Nevadas ørken. Den er stort set kun befolket med militærfolk og deres familier. De to søskende Evan og Brian er vokset op i byen, og Brian er jagerpilot, Evan er advokat og midlertidig plejemor for Brians otteårige søn Lucas.
En dag umiddelbart før Lucas skal tilbage til sin far, som stadig bor i China Lake, opdager Evan at Lucas mor er medlem af en religiøs sekt, og at sekten er ude på at kidnappe Lucas. Lucas mor har forladt mand og barn et par år tidligere. Sektens leder er (som forventet) fuldstændig gal og de fleste af medlemmerne er hjernevasket.
Oversætteren har dog heller ikke haft en særlig heldig hånd. Sekten har f.eks. fået det mærkværdige navn “Resten”, tilsyneladende oversat direkte fra engelsk “the Remnant”. Det gør egentlig bogen utroværdig. Det er selvfølgelig ikke det eneste, men det er efter min mening en af de grovere fejl.
Der er masser af drama i bogen, men det er svært, at finde den røde tråd i handlingen. Jeg tror ikke jeg igen vil give mig i kast med en bog af Meg Gardiner, selvom selveste Stephen King ifølge omslaget anbefaler den på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter