0 kommentarer

Astrid og Veronika af Linda Olsson

af d. 16. juli 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

270

Udgivet

2008

ISBN

978-87-992385-0-7

Originaltitel

Let Me Sing You Gentle Songs

 

Veronika er en ung forfatter, der er taget til Sverige for at skrive en roman. Hun har brug for ro og fred for at skrive sin bog – og for at komme til hægterne efter at have mistet sin elskede. Hun søger stilheden og ensomheden og har lejet et hus i en lille landsby i Sverige. Veronika har rejst hele sit liv – sammen med sin far, der er diplomat.

Astrid er en kvinde på 80 år, der lever i den lille landsby, hvor hun er kendt som byens heks. Hun holder sig for sig selv, har stort set aldrig været uden for landsbyen. Hun indser nu, at hun selv gjorde huset til sit fængsel, ventede på at slippe fri, men først ved mødet og samtalerne med Veronika sker der noget.

For de to kvinder viser sig at have en del til fælles. Begge er vokset op uden deres mor, de har begge mistet, og nu søger de begge ensomhed. De mødes, forsigtigt og ængsteligt nærmer de sig hinanden – langsomt og stille opstår der et venskab og en fortrolighed mellem dem, som hjælper dem begge tilbage til livet igen.

Det er en dejlig bog. Rørende og følelsesladet. Stille og roligt får man fortalt de to kvinders historie, og får indblik i deres livs glæder og især sorger. Gennem Astrid opnår man en erkendelse af, at det aldrig er for sent at lave om på sit liv. At opleve glæder og venskab, og i en alder af 80 slippe ud af det fængsel hun har skabt for sig selv – sent, ja, men aldrig FOR sent – for Astrid er fyldt med taknemmelighed over nå dertil. Bogen er en god fortælling, og den har en god slutning. Hvis du er til de lidt stille romaner, kan denne absolut anbefales.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter