0 kommentarer

Brobyggerne – Det store Århundrede 1 af Jan Guillou

af d. 18. februar 2013
Info
 
Sideantal

548

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7053-641-7

Originaltitel

Brobyggarna

 

Vi befinder os på Vestlandet i Norge sidst i 1800-tallet. De tre brødre Sverre, Lauritz og Oscar er kommet til Bergen for at stå i lære som rebslagere. Deres far er druknet under fiskeri og moderen står tilbage med fødegården og har ikke mulighed for at opfostre de tre drenge.

En loge ved navn “Det gode formål” tager hånd om de tre drenge, og financierer, at de får en Diplom Ingeniør uddannelse i Dresden. De får alle tre topkarakterer og skal efter uddannelsen tilbage til Norge for at arbejde med Norges største jernbaneprojekt nogensinde.

Det er imidlertid kun den ældste af brødrene der vender tilbage til Norge og opfylder sin forpligtigelse overfor “Det gode formål”. De to andre fortsætter deres tilværelse i henholdsvis Afrika og England, og de mister alle tre forbindelsen med hinanden.

De er alle tre optaget af samfundsudviklingen og er fuldt og fast overbevist om, at i det nye århundrede vil krig og ufred blive afskaffet. Demokratiet vil spredes til hele verden, og den teknologiske udvikling vil ændre hele tilværelsen.

Vi følger udelukkende de to brødre Lauritz og Oscar. Den tredje broder Sverre, som er flyttet til England, hører vi ikke mere til i denne bog.

Dette er den første roman i Guillou’s serie om det 19. århundrede. Den er utroligt velskrevet, og jeg ser frem til næste bind i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter