0 kommentarer

Pigerne fra Stjernedalen og de gamle breve af Mille Gori

af d. 22. april 2021
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2021

ISBN

978-87-400-6009-6

Originaltitel

Pigerne fra Stjernedalen og de gamle breve

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi møder de to tvillinger Nete og Nola. De finder nogen gamle breve i et tomt hus og begynder at læse dem. De opdager så at de mangler nogen breve men da de vil tilbage i huset og finde dem, er der flyttet nogen ind. Dem der er flyttet ind tror Nete og Nola er forbrydere. De tør ikke fortælle det til deres forældre men beslutter sig i stedet for at de vil prøve at fange de to forbrydere så de kan få en forklaring. Men hvordan gør man lige det når man kun er et barn? Og er de overhovedet så farlige? Og hvorfor kender de to forbrydere Nete og Nolas mors navn?

Det er en sød historie der på sine egen lidt naive måde, giver en god ide om at det med familie ikke altid er helt nemt. Og man får en historie som måske nok er lidt overdrevet på enkelte punkter, men som er nem at forholde sig til. Den egner sig godt til højtlæsning men også til større børn der læser selv. Og er man bare en barnlig sjæl så vil man også som voksen være godt underholdt.

Forfatteren Mille Gori er nok mest kendt som Motor Mille. Og er dit barn fan i forvejen, så vil denne bog med sin fine historie da kun give barnet endnu mere at glæde sig over. Her bliver plads til at bruge fantasien, her er morsomheder og ikke mindst er her en historie som sagtens kan genfortælles af flere omgange. En rigtig hyggelig børnebog.

De flotte illustrationer gør det endnu nemmere at leve sig ind i historien og bære historien flot. Og illustrationerne er i samspil med historien også med til at sætte ens egne drømme i gang, for man kan ikke helt undgå at ønske at man selv var en del af en verden med cirkus, akrobatik og lignende.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter