0 kommentarer

Den magiske tyv af Sarah Prineas

af d. 3. februar 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

478

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03039-1

Originaltitel

The Magic Thief

 

Bogen handler om drengen Conn, der lever på gaden som tyv.
En dag prøver han på at stjæle en magisk sten fra troldmanden Nevery. Nevery opdager tyveriet af stenen, og han går tilbage og spørger Conn om han er sulten og inviterer ham på middag. Conn der ikke har spist hele dagen går med troldmanden. Henne på kroen undslipper Conn med nød og næppe døden, da stenen han har stjålet forsøger at dræbe ham, han overlever kun fordi, at Nevery nåede at sige en modbesværgelse.

””Nuvel, dreng,” sagde han med lysende øjne. “Min locus magicalius burde have dræbt dig i samme øjeblik, du lagde dine lange fingre på den. Men det gjorde den ikke. Du døde ikke, og derfor interesserer du mig.”
Jeg blinkede og kom rystende på benene. På bordet stod min tallerken svinekoteletter og kartofler og ventede på mig. Og bærpien med flormelis. Jeg kunne være stukket af fra ham på det tidspunkt. Han ville ikke have kunnet fange mig. Et lynsnart spring mod døren og ud på Wellmets stejle, regnmørke gader igen. Men jeg gjorde det ikke. Fordi jeg interesserede troldmanden.”

Nevery der er blevet forvist fra byen Wellmet tyve år tidligere, er nu kommet tilbage igen, fordi han er blevet kontaktet af en ven der skriver, at byens magiske niveau er faldet kritisk, og magikerne har brug for hjælp til at finde en løsning på problemet.
Nevery får lov til at blive i byen, og må flytte tilbage til sit hus, der bogstaveligt talt er en ruin. Conn bliver hans lærling. Conn har dog nogle problemer da han bliver Neverys lærling. Han kan ikke læse (det lærer han dog hurtigt), og desuden har han ikke nogen locus magicalius. Locus magicalius’erne er de magiske sten, som troldmændene bruger til at udføre deres besværgelser med. Magistrene vil derfor ikke godkende ham som Neverys lærling, medmindre han kan finde en locus magicalius som han kan bruge inden der er gået 30 dage.

Jeg syntes at denne bog er virkelig god. Den er virkelig godt skrevet, og jeg syntes at handlingen er virkelig god. Bliv endelig ikke afskrækket af hvor mange sider der er, eftersom der egentlig ikke står så meget på hver side. Jeg vil anbefale denne bog fra 10 år og op(måske lidt yngre).

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter