0 kommentarer

Blodlægen af Barbara Vine

af d. 5. juli 2004
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2004

ISBN

87-02-01606-0

Originaltitel

The blood doctor

Udgave

1.udgave

 

Året er 1999, og den fjerde Lord Nanther er begyndt på et omfattende arbejde med at indsamle oplysninger til den biografi, han er ved at skrive om sin oldefar, der var ansat som livlæge hos Dronning Victoria. Henry Nanthers speciale og store lidenskab var hæmofili, en arvelig sygdom der plagede den kongelige familie, og som på den tid var dødelig. Nutidens Martin Nanther går optimistisk i gang med studiet af sin ærværdige forfader, men efterhånden som han graver sig gennem kortfattede dagbøger og medicinske opslagsværker, studerer kryptiske breve sendt på kryds og tværs af familien og fører samtaler med fjerne slægtninge, går det op for ham, at der er noget rivende galt med hans slægt.

Mens Martin forsøger at finde frem til den hemmelighed i fortiden, der tilsyneladende ligger til grund for hele slægtens eksistens, kæmper han sin egen kamp mod blodet for at give sin kone det barn, hun så lidenskabeligt ønsker sig.

Romanen balancerer fint mellem udredningen af fortidens tråde og den nutidige nedlæggelse af det britiske overhus, hvor Martin Nanther har efterfulgt far, farfar og oldefar. Blodet, i alle ordets betydninger, dominerer i fortællingen, og det er også blodet, der i sidste ende fører Martin frem til sandheden om den første Lord Nanther.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter