0 kommentarer

Baudolino af Umberto Eco

af d. 4. juli 2004
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

490

Udgivet

2002

ISBN

87-553-3082-7

Originaltitel

Baudolino

 

Man sidder med en mærkelig følelse efter at have læst denne bog, som om man er blevet taget godt og grundigt ved næsen af en virtuos løgner. Det er en sjov, fantastisk og brutal (a la de islandske sagaer) historie, et rigtigt eventyr. Den mister lidt intensiteten ind i mellem, men springene i tid og fortæller giver den en spændende drejning.
Historien bliver fortalt af Baudolino, som fortæller om sit eget liv der blev ændret dramatisk da han som 13-årig bliver adopteret af Kejser Barbarossa. Gennem de næste mange år følger han Kejserens færden, og bliver involveret i alle hans intriger. Samtidig begynder der en anden historie om den hellige gral som bliver udtænkt af Baudolino og hans venner. De opdigter et rige i østen der mest minder om Star-Wars eller Tolkien, men som tiden går begynder de at tro mere og mere på eksistensen af riget, og en dag tager de af sted for at finde eventyrlandet. Hvis man bare tror nok på sin fortælling så er det sandt, og det er hvad der sker fordi Baudolino og hans venner netop kommer til de steder de har opdigtet, og må kæmpe mod deres opdigtede fantasidyr.
Niketas er den mand der får betroet hele historien og må prøve at skille virkelighed fra løgn, men det virker umuligt, eller også er det hele bare løgn. Eco antyder også sig selv i selve handlingen som ham der engang skal skrive historien, og slutter bogen med ordene: “Før eller siden vil en endnu større løgnhals end Baudolino fortælle den.”

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter