0 kommentarer

Blodengel 3 Tatovøren af Lotte Petri

af d. 8. juni 2021
Info
 
Sideantal

355 (e-bog)

Udgivet

2021

ISBN

9789180110488

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Efter at have slugt de to første bøger i Lotte Petris Blodengel serier (Tandsamleren 2019 og Åndemaneren 2019) har jeg set frem til den næste bog i serien. Nu er den så endelig kommet på Mofibo, som e-bog og lydbog med Dan Schlosser som oplæser. Er man den lidt mere gammeldags type der sværmer for fysiske bøger, bliver man nødt til at vente til efter sommerferien.

I  Tatovøren er kulissen atter sat i Danmark, men forbindelsen til Grønland er ikke sluppet helt idet Pipaluk, Sofie Engells grønlandske makker  i Nuuk, nu er flyttet til København og bliver tilknyttet E-gruppen. Det er sommer og alt ånder fred og idyl, lige ind til et nøgent og skamferet lig uden øjne dukker op på overfladen af Sjælsø. Området har tidligere været ramt af en bestialsk forbrydelse, og der er ting omkring det skamferede lig, der peger i retning af den gamle sag, problemet er bare at gerningsmanden er fængslet. Endnu et lig uden øjne dukker op på Vesterport ret kort efter, og det bliver startskuddet til at e-gruppen under ledelse af Sofie Engell bliver stat på sagen. Jeg vil ikke gå mere i dybden med handlingen, da jeg ikke vil ødelægge læseoplevelsen.

Jeg syntes at bind et og især bind to var meget fængslende, og svære at lægge fra sig, men jeg må sige at denne gang har Lotte Petri lige skruet en ekstra gang op for spændingen. Nu er det nærmes umuligt at stoppe læsningen, plottet har mange tråde der løber ud og ind, for til sidst på behændig vis at samles i en lidt barsk slutning. Det er ikke for sarte sjæle, Lotte Petri bruger sproget som pensel til at male billeder frem i læserens hjerne, og der er ikke sparet på palettens farver. Bogen kan sagtens læses uden at have læst de to første, men når det er sagt vil man ikke få det fulde udbytte da der vil mangle noget basisviden om de gennemgående karakterer. Så min anbefaling vil helt klart være at læse bøgerne i den rækkefølge de er skrevet.

 

Bogen kan endnu ikke lånes på biblioteket

Bedømmelse
Karakter