NYESTE
Født:
1968, Danmark
Fotograf:
Hanne Fuglbjerg

Lotte Petri

Lotte Petri er uddannet cand.mag. fransk og HD i afsætningsøkonomi. Hun er gift og har 2 voksne børn. Hun har gennem adskillige år gjort karriere som marketingchef i Dansk Erhverv, der har til huse i Børsbygningen, før hun besluttede sig for at skrive krimier.

Hun debuterede i 2009 med krimien Den 5. plage, den første i en serie på fire i serien om Selma Eliassen. 2017 kom første bog i serien Josefine Jespersen, Djævlens værk.

Lotte Petri er medlem af Hovedbestyrelsen i Dansk Forfatterforening og bestyrelsesmedlem i Det Danske Kriminalakademi.

Bibliografi

2009  Den femte plage

2011  Vand til blod

2014  Sort død

2015  Hvidt snit

2017  Black notice

2018  Djævelens værk

2018  Blodengel 1

2019  Blodengel 2 – Åndemaneren

2021  Blodengel 3 Tatovøren

2021  Maskemanden

 

Maskemanden af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 12. juli 2021
I 2017 udkom Djævlens værk på Lindhart og Ringhof, hvor Lotte Petri første gang introducerede  os for retsantropolog og knogleforkeren Josefine Jespersen. Nu er der så endelig kommet en fortsættelse. Josefine Jespersen er kaldt til den lille svenske by Motala, hvor der er gjort et fantastiske fund af en oldtidsgrav med meget velbevarede knogler. Især […]

Blodengel 3 Tatovøren af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 8. juni 2021
Efter at have slugt de to første bøger i Lotte Petris Blodengel serier (Tandsamleren 2019 og Åndemaneren 2019) har jeg set frem til den næste bog i serien. Nu er den så endelig kommet på Mofibo, som e-bog og lydbog med Dan Schlosser som oplæser. Er man den lidt mere gammeldags type der sværmer for […]

Blodengel 2 – Åndemaneren af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 28. juli 2019
Så er andet bind af Lotte Petris serie Blodengel, med efterforskeren Sofie Engell kommet. I første omgang kun som E-bog og lydbog, er man til papirudgaven må man væbne sig med tålmodighed, da den først udkommer 1. oktober 2019 på People’s Press. Da jeg læste den første bog om Sofie Engell, glædede jeg mig til […]

Blodengel 1. sæson af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 3. august 2018
Sidste år kom den elektroniske krimiføljeton ‘Black Notice’ af Lotte Petri. Nu har hun gjort det igen, 1. sæson af ‘Blodengel’ er netop udkommet som henholdsvis e-bog og lydbog (os der elsker den fysiske bog, bliver desværre nødt til at vente til foråret), men læseoplevelsen var så god, så jeg abstraherede fra, at det ikke […]

Djævelens værk af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 4. marts 2018
Jeg kan godt forstå at Lotte Petri er kandidat til årets publikumspris på Krimimessen i Horsens. For når jeg læser Djævlens værk, bliver jeg fanget af både gyset og selve plottet, samtidig bære bogen præg af et stort forarbejde for at sikre at de faktuelle oplysninger er korrekte. Vi starter på Assistens Kirkegård på Nørrebro, […]

Black Notice af Lotte Petri

af Ulla Weishauptd. 19. januar 2018
Da jeg var barn kunne man i nogle ugeblade læse krimier der strakte sig over flere uger. Men det var dengang, nu er der kommet ny teknologi og med e-bogens indtog er det nu muligt at lave elektroniske føljetoner. ‘Black Notice’ af Lotte Petri er netop en sådan krimiserie der er kommet i fem afsnit […]