0 kommentarer

Bearlock Bjørn og Julemandens hemmelighed af Thomas Bekker

af d. 30. oktober 2016
Info
 
Sideantal

59

Udgivet

2016

ISBN

978-87-92344-01-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Bearlock Bjørn og assistenten Doktor Vaskebjørn er detektiver. De får et brev fra en pige, der gerne vil vide, hvordan julemanden kan have så mange gaver i sin sæk.

De ved, at julemanden befinder sig i Grønland og mener det må være på indlandsisen et sted, da der jo i hvert fald ikke bor andre børn.

De tager på en længere flyvetur for at komme op og besøge julemanden. De runder spidsen af Danmark, de ser en skotte i Skotland, og de flyver over Island, hvor der er varme kilder. Og så er flyveturen lige ved at gå galt, da Bjørn bliver sulten og kommer til at skubbe Vaskebjørn ud af flyet.

De når frem, og de skal finde ud af, hvor julemanden bor. De finder ud, af hvor hans postkasse er, og der spørger de om hjælp. Og de flyver videre, da de nu har en ide om, hvor de skal finde julemanden.

Og det lykkedes. De finder en dør i isen og går ind.

Julemanden viser dem rundt og afslører, at han ikke altid har alt i sin sæk, men at han sørger for at forældrene kan skaffe de ting, deres børn ønsker. Han ved nemlig heller ikke altid, hvad det er børn gerne vil have, for de moderne ønskelister er fyldt med ting han ikke kender. Og han vil jo så gerne gøre børnene glade.

Bearlock Bjørn og Doktor Vaskebjørn flyver hjem igen. Nu meget klogere på hvordan julemandens job fungere.

En dejlig børnebog som er flot illustreret. En bog som børn selv kan begynde at læse i, men som også er fin til højtlæsning.

Rigtig god historie og samtidig lærerig da man hører lidt om forskellige steder i verden.

Den kan helt sikkert anbefales herfra, og jeg håber, at man fremover kommer til at høre mere om Bearlock Bjørn og Doktor Vaskebjørn.

Findes endnu ikke på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter