0 kommentarer

Williams jul af Klaus Frederiksen

af d. 28. november 2016
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7190-267-9

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En lille glad julekalender om en fireårig dreng, der oplever hele december måned og sætter en masse tanker i gang. Han bor på skift hos sin far og hos sin mor sammen med sin søster.

De tænder kalenderlys, laver julepynt, han går i børnehave, han elsker æbleskiver. Og han skal aflevere sin sut til julemanden, så efter jul skal han ikke længere bruge sut. Det er han ikke helt glad for, men han ved godt, han er en stor dreng, så det er nok, som det skal være.

Han ønsker sig en togbane og har svært ved at forstå, hvorfor man skal ud og købe gaver, da det jo er julemanden, der kommer med gaverne. I det hele taget er der rigtig mange ting, han ikke forstår.

Bogen er skrevet som en julekalender, og man kan derfor læse et lille afsnit om dagen i december måned. Der er også lidt forklaringer i hvert afsnit af ting, som man måske ellers ikke ved eller forstår som barn. Men om de ting er helt korrekte, kan man måske ikke regne helt med, da fantasien får lov at udfolde sig.

Illustreret med tegninger som barnet selv kan farvelægge. Rigtig hyggelig detalje.

Bogen henvender sig primært til mindre børn og vil være god at læse højt. Men børn der er begyndt at læse, kunne måske også have glæde af denne lille bog. Den er i hvert fald nem at gå til. Og sproget er næsten, som når børn selv fortæller, så den er let at forstå for alle størrelser.

At den samtidig sætter fokus på et familiemønster med deleordning, og far og mor der bor hver for sig er rigtig fint, da mange familier i dag jo netop ser sådan ud. Så den bryder lidt med de traditionelle historier, hvor det er kernefamilien der er i højsædet.

En god lille julekalender, så herfra er kun at sige: God fornøjelse!

Læs mere på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter