0 kommentarer

Drengen de kaldte Jul af Matt Haig

af d. 31. december 2022
Info
 
Sideantal

265

Udgivet

2021

ISBN

9788793752702

Originaltitel

A boy called Christmas (oversætter: Eva Mosegaard Amdisen)

Udgave

1.

 

Hvordan var julemanden som dreng? Hvordan så han ud, hvad lavede han? Hvor boede han? Det er nogle af de spørgsmål, som Matt Haigs lille søn gik rundt og spekulerede over. Forfatter-faren tænkte lidt over det og så kom han med et eventyrligt, sjovt og spændende svar i bogform: Drengen de kaldte Jul.

Historien om julemanden in spe begynder i det sydlige Finland, hvor lille Nikolas bor med sin far i en faldefærdig hytte. Fars løn som skovhugger slår kun med nød og næppe til for at få enderne til at mødes. Men en dag får Nikolas’ far et fristende tilbud: Han skal med på en ekspedition til Det Høje Nord for at finde Nissebo — nissernes legendariske by. Hvis det lykkes, vil han tjene en formue og alle deres pengesorger vil være løst for altid. Det er et tilbud, han ikke kan takke nej til — selvom det betyder, at Nikolas må bo sammen med den frygtelige tante Carlotta et stykke tid.

Da faren efter nogle måneder stadig ikke er kommet tilbage, beslutter Nikolas, selv at tage til Det Høje Nord for at lede efter ham. Det er begyndelsen på en lang, eventyrlig og ikke mindst farlig rejse, hvor Nikolas møder de forskelligste væsner: nisser, alfer, trolde og magiske dyr.

Drengen de kaldte Jul af Matt Haig er en flot skrevet og meget underholdende eventyrfortælling om magi, om at tro på det umulige og om den glæde, som man fyldes med, når man giver. Chris Moulds illustrationer matcher perfekt bogens fantasy- og eventyrstemning.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter