0 kommentarer

Babars rejse af Jean De Brunhoff

af d. 25. januar 2007
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

2006

ISBN

87-591-0615-8

Originaltitel

Le Voyage de Babar

 

I denne billedbog skal elefanternes konge Babar og dronning Céleste på bryllupsrejse. De skal flyve i en luftballon, og da de tager af sted står familie og venner og vinker farvel til dem. Heriblandt er den gamle elefant Cornelius, som skal være leder af elefanternes land indtil Babar og hans kone kommer tilbage. Det er med en bekymret mine, at Cornelius ser sine to venner flyve væk.

De to elefanters ellers idylliske flyvetur afbrydes af et uvejr, og de styrter ned. Tilsyneladende på en øde ø, men øen viser sig at være befolket med ikke særligt gæstfrie mennesker. Indbyggerne når at stjæle deres tøj, som er hængt til tørre på en tørresnor, inden Babar får dem jaget på flugt.

Babar og Céleste bliver meget lettede, da et skib kommer dem til undsætning, men deres trængsler er dog langtfra ovre. Da skibet når land, bliver de nemlig hentet af en dyretæmmer, som ikke tror på at de er konge og dronning, da de ser snavsede og forkomne ud. De bliver derfor tvunget med i cirkus, hvor de skal optræde for publikum. Det ser ret sort ud for dem, men så får Babar en idé, der måske kan redde dem.

Mens alt dette sker, står det ikke meget bedre til i elefanternes land. Babars lille fætter, Arthur, er en værre drillepind, og da han vælger at lade et af sine pudsige påfund gå ud over næsehornet Rataxes, giver det uoverskuelige konsekvenser. Cornelius forsøger at rede trådene ud, men det ondskabsfulde næsehorn erklærer elefanterne for krig, og nu er gode råd dyre for den gamle elefant, da deres konge er langt væk.

Mon ikke alle engang i deres liv har stiftet bekendtskab med elefanternes konge Babar, som udkom første gang i 1939. I hvert fald kan jeg huske i min barndom at have fuldt trofast med i tegnefilmene om selv samme elefant, og det var derfor ikke uden nostalgiske følelser, at jeg åbnede denne nye billedbog. Jeg blev heller ikke skuffet, for man har formået at bevare det der gør Babar til noget helt specielt. En god historie, som børn kan læse igen og igen, med både spænding, humor og lune og med masser af detaljerige illustrationer. En helt klart anbefalelsesværdig bog til børn fra 3-4 års alderen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter