0 kommentarer

Skyggeport af Emily Rodda

af d. 25. januar 2007
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02648-3

Originaltitel

Shadowgate

 

Leif, Jasmin og Barda fik i ”Dragens Rede” tilintetgjort den første søster – men glæden over deres præstation kan ikke vare længe; de er nødsaget til at begive sig videre på jagten efter den anden søster, som er med til at forgifte landet.

Undervejs støder de tre venner på De Maskerede, som de for en stund slutter sig til – men det går dog ikke helt stille for sig, for undervejs sker der nogle mystiske og foruroligende hændelser. Leif, Jasmin og Barda ved besked om, at Søsteren, de skal finde, befinder sig på stedet kaldet Skyggeport – en by ved bjergene til Skyggelandets grænse. Men for at få deres mål udført til en realitet, må de have hjælp af den mægtige Epidot-drage.
Desuden tyder alt på, at Skyggeherren har kunnet mærke tilintetgørelsen af den første søster – og dybt inde i Skyggelandet gør han sit for, at de tre venner i hvert fald ikke når frem til deres næste mål.

Det er utroligt, at man stadig kan underholdes af den samme historie med de samme tre hovedpersoner. Men ikke desto mindre bliver man det. Bogen tilegner sig nok stadig kun de fantasy interesserede, for bogen i Deltora serien er stadig indeholdende af det meste, genren kan indbefatte. Og hvis man har lyst til at give sig i kast med denne bog, ender det nok alt i alt med en fin læseoplevelse.

”Skyggeport” er bind 2 af 4 i serien Deltora III.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter