0 kommentarer

Jelne af Henriette E. Møller

af d. 25. januar 2007
Info
 
Sideantal

215

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05547-4

 

Dette er historien om Jelne. Jelne som har været så meget ondt igennem og som føler sig så alene, især da kæresten finder en ny kæreste og går fra hende. Adskillelsen af dem som par, tvinger Jelne til at vågne op. Lejligheden er hans og hendes lejlighed skilte hun sig af med da de flyttede sammen dengang. Så Jelne tager af sted. Til det eneste sted hun stadig kender fra sin barndom. Kroen i Dalbjerg hvor Jane og Sigurd boede, og Jelnes mor havde arbejdet. Hun har ikke haft kontakt til dem dernede, for hun rejste til Jylland med sin morfar da hun var 7 år gammel, et par dage efter hendes mors begravelse.

I Dalbjerg får hun arbejde på kroen, men uden at ejerne ved hvem hun virkelig er. Jelnes ekskæreste Kasper forsøger at komme i kontakt med hende, men enten er telefonen slukket eller også tager hun den bare ikke. Og langsomt, meget langsomt, begynder Jelne at finde tråden igen.

Henriette E. Møller har skrevet en sørgelig historie, men også en positiv historie. “Jelne” er en historie, om de små historier vi alle har i os. Historier om kærestesorg, familievanskeligheder, fortidens indblanding i ens nutid. Jeg følte at Jelnes oplevelser var oplevet af forfatteren, så godt var de beskrevet, og bogen var svær at lægge fra sig igen, også da den var færdig. “Jelne” er et brag af en debutbog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter