0 kommentarer

Askepot af Kristina Ohlsson

af d. 19. februar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

406

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7053-559-5

Originaltitel

Askungar

 

En lille pige forsvinder i toget efter en togrejse sammen med sin mor. Moderen bliver distraheret af en kvinde på en perron der har et problem, og dette opholder hende så hun ikke når toget, og hendes lille datter er alene i toget. Da hun når hovedbanegården er datteren forsvundet sporløst. Kun hendes sandaler ligger tilbage på gulvet.

Politiet bliver kontaktet hvor Alex Reicht har førertrøjen på. Sammen med sine efterforskere prøver de at finde ledetråde i moderens fortid der kan afsløre hvem der kunne finde på at tage hendes datter fra hende. Bla eksmanden, som er forsvundet fra jordens overflade, bliver eftersøgt og hans liv bliver kulegravet, og politiet finder ting på hans arbejdscomputer som ikke just bekræfter hans uskyld i datterens forsvinden.

Ved siden af sagen lærer vi efterforskningsholdet at kende, der bl.a. inkludere Frederika Bergman, en civil efterforsker, som er i en form for forsøgsprojekt hos politiet. Hendes medvirken skal kaste alternative anskuelser ind i efterforskningen. Der er delte meninger om hun er til gavn, eller almindelig forstyrrende for arbejdet.

Den sidste hovedperson i teamet er Peder som er et pragteksemplar af en mand, som har ualmindelig styr på sagen, men overhovedet slet ikke styr på sit eget liv, og til tider er det meget nemmere at bo på jobbet.

Det er første gang jeg har hørt en bog som lydbog og denne bog har alligevel kunne fange mig så jeg har holdt “nålen på pladen” hele bogen igennem. Bogen er en debutroman og dette taget i betragtning er den meget underholdende og lovende for de næste bind i serien.

Den har tidspunkter hvor bogen går lidt i “selvsving”, og hvor der ikke rigtig er skred i handlingen. Sproget er letforståeligt og læseren er aldrig i tvivl om hvor man er og hvem man følger. Der er aldrig for mange personer, det er rimelig nemt at holde styr på hvem du følger og hvor du er.

Jeg vil give denne bog 3 ud af 5 stjerner og ser frem til at læse de næste i serien som står på hylden og venter på at blive deres tur.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter