0 kommentarer

Artemis Fowl – det arktiske intermezzo af Eoin Colfer

af d. 5. januar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

277

Udgivet

2002

ISBN

87-11-13624-3

Originaltitel

Artemis Fowl - the Arctic incident

Udgave

1.udgave

 

Artemis skal, i andet bind af serien, prøve at finde frem til sin far, som, efter at have været forsvunden, endelig har givet tegn fra sig, i form af en video. Samtidig har feerne og deres hemmelige sikkerhedskorps, NIS, problemer med de grove småtrolde (onde væsner med hang til illegale anliggender), der i denne omgang har udstyret sig selv med farlige Klasse A Dum-Dum-lasere.

Dette udvikler sig til et, som titlen antyder, intermezzo af højeste kaliber, og der bliver menneske og feer imellem lavet en aftale, som siger, at feerne hjælper Artemis med at finde sin far, men kun på en betingelse: Han skal med sin visdom og ressourcer hjælpe NIS med at tvinge småtroldene og deres leder i knæ.

“Artemis Fowl – det arktiske intermezzo” er en dejlig, velskrevet fantasy-bog, og den er både actionpræget, enormt spændende og har sågar også en snært af humor i sig. Bogen er ikke bare en halvkedelig fortsættelse af et succesrigt første bind, men en klar forbedring, der skiller sig ud og er meget dramatisk.

Efter min mening har Eoin Colfer endnu engang bevist, at det ikke kun er J.K. Rowling, Philip Pullman og Tolkien der har monopol på at skrive gode historier. Det har han gjort godt.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter