0 kommentarer

Harry Potter og de vises sten af J.K. Rowling

af d. 6. januar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

303

Udgivet

1999

ISBN

87-00-39836-5, 978-87-00-39836-8

Originaltitel

Harry Potter and the Philosopher's Stone

 

Som læser er man hensat til sine drømme, og scenerierne, der udspiller sig på nethinden, bliver frembragt af fantastiske beskrivelser og medrivende, spændingsprægede situationer. Dette første bind af Harry Potter er overvældende magisk og rummer en så fabelagtig fortælling, at J. K. Rowlings mesterlige debutserie (Harry Potter) bliver rykket op i en klasse, hvor kun meget få forfattere er i stand til at følge med.

Harrys forældre er blevet kørt ned i en bilulykke, og derfor er han tvunget til at leve hos sin usympatiske onkel og meget pirrelige tante – samt ikke at forglemme deres barn, og herved Harrys fætter, den snotforkælede Dudley. Harry har ingen venner og han er i og for sig bare en meget ensom dreng.
Sådan lever han et helt normalt liv indtil sin 11-års fødselsdag, hvor han modtager et brev, hvori der står, at han er en troldmand og skal begynde på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab. På skolen finder Harry hurtigt gode venner, han opdager sine hidtil skjulte, magiske evner, og så får han en ny fjende; Lord Voldemort, troldmanden, som slog Harrys forældre ihjel, og som muligvis stadig er et sted derude.

Dette er en rigtig god bog, og den bibringer både venskab, magi, drama og kærlighed. Den er sjov til tider, spændende, dramatisk, og så er den bare fortryllende på den måde, som man som læser bliver indlemmet i den samme magiske verden som Harry, og får lov til at betræde et helt nyt og interessant univers.
J. K. Rowling har i ”Harry Potter og de vises sten” virkelig gjort sit arbejde godt, og har man læst den på engelsk er det absolut ikke en forringelse af læseoplevelsen. Harry Potter er exceptionel, og jeg har kun læst meget få bøger, der har samme flotte stil og utrolige klasse, som første bind i denne serie har. Denne bog har i sandhed gjort indtryk på mig, og jeg kan ikke sige andet end, at dette er et (næsten) perfekt værk, som man kan nyde gennem de 303 sider den varer.

Harry Potter og de vises sten er første bind i serien om Harry Potter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter