0 kommentarer

Artemis Fowl af Eoin Colfer

af d. 20. august 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

275

Udgivet

2001

ISBN

87-11-13537-9

Originaltitel

Artemis Fowl

Udgave

1.udgave

 

Artemis Fowl er 12 år gammel og har en sengeliggende mor og en forsvunden far. Hans intelligens og indvirke i forbryderiske anliggender er skræmmende i forhold til sin ringe alder. Alligevel beslutter han sig for, at han, sammen med sin kæmpe af en bodyguard, Butler, vil fange et magisk væsen – nærmere betegnet en fe – og derefter kræve en løsesum i feguld.

Desværre er Artemis meget uheldig, for hans fangst er ingen ringere en kaptajn Holly Short fra fekorpset NIS, og hverken hun eller hendes foresatte har tænkt sig at lade sådan en irsk, menneskedreng slippe af sted med det. Derfor bliver Butlers årvågenhed og færdigheder og Artemis intelligens og kendskab til feerne virkelig sat på en prøve.

“Artemis Fowl” byder på action, spænding, drama, humor, og man kan ikke lade være med at sidde og fryde sig lidt, når den, man holder med (enten feerne eller Artemis) er et skridt foran den anden part. Bogen er velskrevet og holder et par timer. Jeg vil klart anbefale den til alle, der læser fantasy. Det ville være synd at gå glip af den, i hvert fald.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter