0 kommentarer

Intet af Janne Teller

af d. 20. august 2004
Info
 
Sideantal

116

Udgivet

2000

ISBN

978-87-7704-625-4

 

Handlingen i “Intet” udspiller sig i en lille landsby, der hedder Tæring. Dagene går som de plejer, intet usædvanligt sker i 7.a, og alle deres forestillinger om livet er endnu uspolerede. Men en dag sker der noget uventet, som vender op og ned på deres tilværelse.

Drengen Pierre Anthon dropper ud af skolen, fordi han finder ud af, at det ikke er værd at gøre noget ved noget, for der er alligevel ingenting der holder evigt, og til slut skal man alligevel dø. Denne en anelse morbide tankegang får mange af børnene til at tvivle på livet, og om de egentlig nogensinde kan gøre nogen forskel og blive til noget, til nogen.

Men børnene vil ikke overgive sig til Pierre Anthon, og selvom de inderst inde tror/ved han har ret, så vil de ikke skuffe deres forældre, og de prøver derfor at få ham tilbage i klasse hurtigst muligt, ved at samle en bunke af betydningsfulde ting, som skal bevise overfor ham, at der findes ting, der betyder noget.
De starter fra en ende af, og hver elev skal så give en ting, der betyder noget for den enkelte, væk og derefter vælge, hvad den næste skal af med. De første ting er ubetydningsfulde, ligegyldige, men efterhånden som de kommer i gang, begynder de at kræve mere og mere fra hinanden, og de bliver ondere og ondere.

“Intet” af Janne Teller er en bog om alt – men også om intet. Den fortæller historien om en skoleklasse, som har noget at kæmpe for, men i stedet for at samarbejde begynder de at modarbejde hinanden, og stemningen bliver dårlig.
Jeg finder bogen en anelse ligegyldig, ikke rigtig så tankevækkende, som det var tanken. Sproget er dødt, meningen med bogen en uoriginal kliche, som ikke fænger. Efter min mening skal der mere nytænkning til for at skabe en bedre bog, og selvom Janne Teller sikkert havde gode grunde til at skrive denne, så kommer de grunde ikke ud på en måde, som gør dem hverken interessante eller læseværdige. Ergo, bogen er simpelthen ikke god nok.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter