0 kommentarer

All the Devils Are Here af Louise Penny

af d. 6. oktober 2020
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

434

Udgivet

2020

ISBN

978-0-7515-7927-7

Originaltitel

all the devils are here

Udgave

1

 

Jeg har fødselsdag i begyndelsen af September så i de senere år har min gave til mig været den nyeste bog af Louise Penny. I år er ingen undtagelse, jeg vil give den 20 ud af 5 stjerner. Denne gang møder vi hele Gamache familien på godt og ondt, men der er også kriminalitet.

Amand og hans kone Reine-Marie er taget til Paris hvor deres to børn boer pga af arbejde, Annie, deres datter, skal føde for første gang; hendes mand, Jean-Guy, var Armands højre hånd i mordafdelingen men for nogle måneder siden forlod han politiet og blevet ansat i et internationalt ingeniørfirma som ansvarlig for sikkerhed.

Daniel, deres søn, hans kone og to piger, har i mange år boet i Paris, han arbejder i en bank.  Armands gudfar Stephen Horovitz er også kommet for at fejre familieforøgelsen. Efter Armand blev forældreløs som 9 år opdragede Zora, Armands adopterede bedstemor, ham sammen med Stephen. Både Stephen og Zora blev reddet of Armand’s far i slutningen af 2nd verdens krig, han bragte dem til Canada og hjalp dem.

Stephen har et personligt forhold til børnene, som bedstefar men det kom bag på Armand da Stephen bad ham om at få talt ud med Daniel. Siden Daniel var 8-9 år har han været gal på Armand, uden at han eller Reine-Marie kunne forstå hvorfor. Stephen er multimillionær, og vi har mødt om i tidligere bøger i serien; han er 93 år gammel og Armand er bange for at han begynder at blive senil. I familien kender alle historien om da Armand ville fri til Reine-Marie det skulle det være i Paris i Rodin museums park ved bænken, men den står ved Rodin’s “Porten til Helvede”, det ville ikke være en god start sammen; men Stephen tog fejl.

Men der sker kriminalitet: Stephen bliver kørt ned og hårdt kvæstet, i hans lejlighed findes et mordoffer, Jean-Guy bliver forfulgt, Daniel er involveret, er han skyldig i økonomisk kriminalitet, Annie som er advokat hendes firma er også involveret. Fake news, forfalskede malerier, er Stephen en helt fra krigen eller det modsatte? en journalist blev dræbt, et fly faldt ned, et tog kører af skinnerne, en lukket mine i Patagonien, konspirationer, hvem kan man stole på og er det franske politi involveret?

En virkelig god bog, endnu bedre af at den foregår I Paris; men jeg længes efter vennerne fra Three Pines landsbyen!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter