0 kommentarer

David Bowie: station til station mod den næste dag af Jan Poulsen

af d. 23. august 2013
Info
 
Sideantal

405

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-15171-8

Originaltitel

David Bowie : station til station mod den næste dag

Udgave

3.udgave

 

“Ingen kan måle sig med Bowie” skrev Karl Külmann Selliker forleden i en anmeldelse af udstillingen “David Bowie is” som kan ses på Victoria and Albert Museum i London, inden den 11 aug drager på rundtur. Ja, jeg må give ham ret, efter 10 år er han på banen igen med en ny cd “The next Day” fulgt op af en kontroversiel video på You Tube, så i den kontekst må man sige at Jan Poulsens bog om David Bowie er timet rigtigt godt.
Der er tale om en opdatering af første udgaven som kom i 2006, og jeg skal love for vi er opdaterede. Hele frem til comebacklokomotivet “Where Are We Now” den meget smukke ballade hvor Bowie trækker trådene tilbage til de mystiske år i Berlin.

Bogen er uhyre velskrevet og i den grad spækket med anekdoter og gennemillustreret. Jeg vil påstå at selv hvis man ikke skulle have præference for David Bowie, så vil man efter endt læsning få en ubændig lyst til at lytte til hans musik gennem tiden, og på den måde komme endnu længere ind unde huden på denne kamæleon af et menneske.

Selv lærte jeg Bowies musik at kende i 1977 da jeg købte LP’en “Low” og efterfølgende er det da også blevet til et par stykker mere, den fortryllelsen jeg har oplevet ved stilskiftene har Jan Poulsen også fået godt med.
Jan har fulgt Bowie tæt siden 1973 og bogen er også et overflødighedshorn af faktuel viden, et must for enhver fan, det er jo ikke kun i musikken Bowie har gjort sig bemærket, men også i film og ikke mindst hans musik videoer som er noget ud over det sædvanlige, som f.eks. “The Stars (Are Out Tonight)”

I forhold til 2006 udgaven er grundteksten revideret og der er tilføjet et stort nyt kapitel. Værkfortegnelsen er revideret så den nu er en komplet fortegnelse over Bowies plader, film og optræden på dansk jord, og som en ekstra bonus et eksklusivt portræt tegnet af Kasper Eistrup fra Kashmir.
En rejse i tid og musik, som er meget svær at lægge fra sig. Det var lidt en tilfældighed at jeg kom til at læse denne bog, men det har været en skøn oplevelse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter