0 kommentarer

Alene på det store hav af Andreas og Birger Møller

af d. 31. december 2015
Info
 
Sideantal

259

Udgivet

2015

ISBN

9788793311022

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

“Alene på det store hav” er en fantastisk spændende ungdomsbog beregnet for unge i 12-årsalderen og opefter, og den er lige velegnet til piger og drenge. Ud over spændingen giver bogen også sine læsere en oplevelse af, at børn kan klare meget mere end de voksne går rundt og tror.

Hovedpersonen er den 13-årige Tim, hans forældre er skilt og han bor nu hos sin far. Efter en kedelig episode bliver han forvist fra sin skole og i stedet tager han med sin far og fire af faderens venner på jagt efter en forsvunden ubåd fra anden verdenskrig, som ifølge rygterne skal være fuld af guld. Turen starter stille og roligt, den lille besætning finder hurtigt en arbejdsfordeling og nu skal de bare finde frem til ubåden. Ikke alt går dog som planlagt, allerede ved første dykning forsvinder en af frømændene og de må tilkalde hjælp. Men på trods af en storstilet eftersøgning er der intet spor af dykkeren. Bedre bliver det ikke, da der et par dage efter forsvinder endnu en dykker og kort efter vågner Tim op på en tom kutter, de sidste to besætningsmedlemmer og hans far er forsvundet, så herfra må Tim tage sagen i egen hånd.

Det er en fin bog, velskrevet og i et let læseligt sprog som de fleste børn i målgruppen vil kunne læse uden problemer. Den er også velegnet som højtlæsning, et kapitel ved sengetid kan give nogle hyggelige stunder sammen med sit barn, og den er ikke så uhyggelig så nattesøvnen bliver spoleret.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter